Konya
Parçalı az bulutlu
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8596 %0.01
53,5971 %0.17
6.155,55 % -0,47
Konya Postası Gazetesi Videolar Konya Meram bereketli bir sezon daha yaşıyor

Meram bereketli bir sezon daha yaşıyor

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerinde yürütülen yeni cadde ve sokak açma, altyapı, asfaltlama ve sathi kaplama çalışmalarını yerinde inceledi. Bu iki mahallede son iki yılda toplam 35 km yol açtıklarını ve 250 bin m² sathi kaplama yaptıklarını belirten Başkan Kavuş, “Tüm şartlara ve tasarruf tedbirlerine rağmen hemşehrilerimizin yaşam konforunu artırmak için gayret ve azimle çalışmaya devam ediyoruz” dedi

Okunma Süresi: 3 dk

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerinde yürütülen yeni cadde ve sokak açma, altyapı, asfaltlama ve sathi kaplama çalışmalarını yerinde inceledi. Meram’ın en büyük mahallelerinden olan ve büyümeye hızla devam eden iki mahallenin rahat ve konforlu bir ulaşıma kavuşması için Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmaları denetleyen Başkan Mustafa Kavuş, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BAŞKAN KAVUŞ; “İKİ MAHALLEMİZE SON İKİ YILDA 35 KM YOL AÇTIK, 250 BİN M² SATHİ KAPLAMA YAPTIK”

İncelemeleri sonrasında çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Kavuş, tüm sezon boyunca ilçenin dört bir köşesinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti. Bu çerçevede, hem hızla artan nüfusu hem de tamamlanan imar ve 18. madde çalışmaları sebebiyle Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerine özel önem verdiklerinin altını çizen Başkan Kavuş, “Bu iki mahallemiz toplam 25 binden fazla nüfusa sahip. İmar ve 18. madde çalışmalarımız da bittiği için buraya yoğunlaşarak son iki yılda toplam 35 km yol açtık, 250 bin metrekare sathi kaplama yaptık. Bu rakamlar, Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerine verdiğimiz değer ve önceliğin göstergesidir” diye konuştu.

BAŞKAN KAVUŞ; “ALTYAPI TAMAMLANDIKTAN SONRA SICAK ASFALTA GEÇECEĞİZ”

Her iki mahallede de altyapı çalışmalarının hızla devam etmesi ve yerleşimin tamamlanmamış olmasından dolayı sathi kaplama yapıldığının altını çizen Başkan Kavuş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Bu mahallelerimizde yerleşim ve altyapı süratle devam ediyor. Altyapı yatırımlarının boşa gitmemesi için yollarımızı şimdilik soğuk asfalt yapıyoruz. Altyapı bittikten sonra zaten hazır olan yolumuzun üstündeki kısmı alıp sıcak asfalta çevireceğiz. Amacımız, buradaki yeni alanlara yerleşen insanımızı tozdan, topraktan, çamurdan bir an önce kurtarmak. Ortaya koyduğumuz yoğun çalışma ile bunda da maksimum düzeyde başarılı olduk.”

BAŞKAN KAVUŞ; “MERAM BEREKETLİ BİR SEZON DAHA YAŞIYOR”

Bölgede yerleşim arttıkça, buna paralel olarak çalışmaları da aynı oranda artıkdıklarını ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, sadece bu iki mahallenin değil tüm ilçenin bereketli bir sezon geçirdiğine vurgu yaptı. İçinde bulunulan şartlara ve tasarruf genelgesine titizlikle uyulmasına rağmen ihtiyaç hissedilen alanlarda yoğun bir çalışma ortaya koyduklarını söyleyen Başkan Kavuş, “Özellikle Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerimiz gibi yeni yerleşim alanları için elimizden gelen fedekarlığı yapıyoruz, inşallah yapmaya da devam edeceğiz.  Meramlıların huzuru, konforu, modern ve rahat bir yaşam sürmesi de bizim en önemli önceliğimizdir. Onların öncelik verdiği konular daima bizim de önceliğimiz oldu, olmaya da devam edecek”  şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız