Konya
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,9589 %0.07
55,8121 %-0.26
6.222,90 %-3.56
Konya Postası Gazetesi Türkiye Tek Operasyonda Dudak Uçuklatan Değer: 310,5 Milyon TL’lik Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Tek Operasyonda Dudak Uçuklatan Değer: 310,5 Milyon TL’lik Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen 2 operasyonda, toplam 310 milyon 579 bin lira değerinde 142 bin 100 kaçak elektronik sigara cihazı ele geçirildi.

Tek Operasyonda Dudak Uçuklatan Değer: 310,5 Milyon TL’lik Kaçak Ürün Ele Geçirildi
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü etkin çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul’da gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, toplam 310 milyon 579 bin TL değerinde 142 bin 100 adet elektronik sigara cihazı ele geçirildi. İstanbul Anadolu ve İstanbul Avrupa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen operasyonlar, kaçakçılıkla mücadelede risk analizi, hedefleme ve etkin saha denetimlerinin önemini bir kez daha ortaya koydu" denildi.

İstanbul Anadolu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan bir depoda detaylı arama gerçekleştirildiği belirtilerek, aramalarda, piyasa değeri 118 milyon 445 bin TL olan 46 bin 200 elektronik sigara cihazı ele geçirildiği aktarıldı. İstanbul Avrupa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında ise Türkiye’ye giriş yapmak üzere Ambarlı Limanı’na gelen bir konteynerin riskli değerlendirilerek kontrole tabi tutulduğu, piyasa değeri 192 milyon 134 bin TL olan 95 bin 900 elektronik sigara cihazı ele geçirildiği kaydedildi.

Operasyonlara ilişkin soruşturmaların, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde sürdürüldüğü aktarıldı. Açıklamada ayrıca, "Ticaret Bakanlığı olarak, başta gençlerimiz olmak üzere toplum sağlığını tehdit eden, kayıt dışı ekonomiyi besleyen ve haksız rekabete yol açan kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Gümrük kapılarımızda ve ülkemizin dört bir yanında yürütülen etkin denetimler, gelişmiş risk analizleri ve hedef odaklı operasyonlarla kaçakçılığa geçit vermiyor; ekonomik güvenliğimizi ve toplum sağlığını korumak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız