Konya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4062 %0.09
53,3144 %-0.3
6.832,26 % -1,07
Ara
Konya Postası Gazetesi Teknoloji Su altı yaşama rekoru yeniden kırıldı

Su altı yaşama rekoru yeniden kırıldı

Suyun altında, hiç kara ve güneş görmeden, en fazla ne kadar yaşayabilirdiniz? Birisi bu denemeyi yaptı ve daha önceki 100 günlük rekoru çok daha ileriye taşıdı

Okunma Süresi: 2 dk

Alman bir havacılık mühendisi, insanların okyanusların altında da yaşayabileceğini kanıtlamak amacıyla 120 gün deniz altında kalarak yeni bir dünya rekoru kırdı.

Rekor denemesi için Rudiger Koch, Panama kıyılarında, denizin 11 metre altında oldukça konforlu bir deneme yaptı. 59 yaşındaki adam, tuvalet, yatak, televizyon, internet erişimi ve onu aktif tutmak için bir egzersiz bisikleti de dahil olmak üzere modern imkanlarla donatılmış 30 metrekarelik bir kapsülün içinde 120 gün, yani 4 ay geçirdi.

Kapsül, su altındayken dikey bir erişim borusuna sahipti ve bu sayede ziyaretçiler, suyun altında ona eşlik edebiliyordu. Elbette, pencerelerinin dışındaki balıklar da kapsülü yapay resif olarak kullanıyorlardı.

Guinness Dünya Rekorları, Koch'un 24 Ocak Cuma günü kapsülünden çıkarak, Amerikalı Joseph Dituri'nin Florida açıklarında sabit bir habitatta su altında yaşama rekorunu tam 20 gün aştığını doğruladı. Koch ise, yaptığı açıklamada "harika bir maceraydı ve şimdi bitti, aslında neredeyse bir pişmanlık duygusu var. Burada geçirdiğim zamandan çok keyif aldım" dedi ve ekledi: "Her şey sakinleştiğinde, hava karardığında ve deniz parladığında çok güzel oluyordu."

Su altına yaşam deneyiyle ilgili videoyu hemen aşağıda izleyebilirsiniz:

İnsanların deniz altında yerleşim yeri kurması fikri bir süredir bilim kurgunun konusu olarak işleniyordu ancak lojistik sorunları çözmeden bunu hayata geçirmek kolay değil. Deniz altı evleri yakın zamanda gerçek olsa bile, suyun altında tarım ve gıda üretimi konusunda teknikler geliştirmeden hala birilerinin karada kalıp ekip biçmesi ve gıda üretmesi gerekecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *