Konya
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,1901 %0.13
54,0262 %-0.07
6.093,03 % 1,19
Konya Postası Gazetesi Teknoloji Apple'dan Zorunlu Adım: Satışta Sınırlama!

Apple'dan Zorunlu Adım: Satışta Sınırlama!

Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'nin ABD'deki satışı yasaklanıyor. Yasağın nedeni ise, tahmin edebileceğiniz gibi bir patent sorunu

Apple'dan Zorunlu Adım: Satışta Sınırlama!
Okunma Süresi: 2 dk

Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin piyasaya sürülmesinden sadece birkaç ay sonra, hukuki bir mücadele nedeniyle Apple’ın ABD’de bu akıllı saatlerin satışını durdurması gerekecek. Bu yasaklama, ilk kez Apple Watch gibi büyük bir Apple ürününün ABD pazarında yasal nedenlerden dolayı yasaklanması olacak. 2013 yılında iPhone, Samsung’un patent ihlali nedeniyle ciddi bir yasaklanma riski ile karşılaşmıştı, ancak o dönemki ABD başkanı Obama bu kararı veto etmişti.

Apple’ın 9to5Mac’e gönderdiği açıklamaya göre şirket, bu akıllı saatlerin satışını 21 Aralık Perşembe günü 15.00 EST’den (Türkiye saati ile 21.00) itibaren durduracak, mağazalardaki envanter ise 24 Aralık’tan sonra fiziksel Apple konumlarında satılamayacak.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Ekim ayında Apple’ın Masimo’nun iki kan oksijeni patentini ihlal ettiğine karar verdi. Bu karar, 25 Aralık’ta sona erecek olan Cumhurbaşkanlığı İnceleme Dönemi için Biden Yönetimine gönderildi.

Biden, ITC’nin kararını iptal edebilir veya onaylayabilir ancak henüz bir kesin bir karar bulunmuyor. Bu yüzden Apple, “önlem olarak” ITC’nin kararına uymaya başlamak için bu duyuruyu yaptı. Bu Apple Watch yasağı yalnızca Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’yi etkiliyor.

Apple Watch SE 2, kandaki oksijeni ölçme özelliği bulunmadığı için bu yasağın kapsamında yer almıyor. Bu özelliğe sahip daha eski saatler de artık Apple tarafından satılmadıkları için yasaklanmış değil.

9to5Mac’in bildirdiğine göre, eğer Biden yönetimi bu kararı onaylarsa, Apple, ITC’nin nihai kararına ABD Mahkemesi nezdinde itiraz edecek. Şirket, 26 Aralık’ta itirazda bulunmayı planlıyor ancak bu, söz konusu Apple Watch modellerine yönelik yasağın ertelenmesine sebep olmayacak.

Buna rağmen Apple’ın bir uzlaşma, lisans anlaşması, yeni teknoloji geliştirme gibi bir itirazda bulunmayı mı planladığı yoksa sadece yasağa uymayı mı planladığı henüz belli değil. Ayrıca şirketin bu yasağı aşmak için yeni bir yazılım güncellemesi üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız