Konya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3794 %0.14
53,9466 %-0.09
6.168,06 % 0,22
Konya Postası Gazetesi Teknoloji Almanya, Huawei'yi 5G ağlarından men etmeye hazırlanıyor

Almanya, Huawei'yi 5G ağlarından men etmeye hazırlanıyor

Çinli teknoloji devi Huawei, dünya genelinde pek çok bölgeden aldığı darbelere bir yenisinin daha ekleneceğinden endişe ediyor.

Almanya, Huawei'yi 5G ağlarından men etmeye hazırlanıyor
Okunma Süresi: 2 dk

Almanya, Huawei ve ZTE gibi Çinli telekomünikasyon devlerinin 5G ağlarından men edilmesine yönelik önemli bir politika değişikliği üzerinde düşünüyor. Ülkenin İçişleri Bakanlığı, 2026 yılına kadar yerel telekom operatörlerinin Çinli üreticiler tarafından sağlanan kritik bileşenleri kaldırması için sıkı tedbirler öneriyor. Bu adım, güvenlik endişeleri nedeniyle Huawei'yi 5G altyapılarından dışlama kararı alan birçok Avrupa ülkesini takip ediyor.

Daha önce Almanya, dört yıl önce ABD'nin Huawei'yi yasaklama baskısına direnmişti. Ancak, Çinli teknoloji şirketlerinin potansiyel güvenlik riskleri konusundaki endişeler, Almanya'nın bu konudaki yaklaşımını yeniden değerlendirmesine neden oldu. Aynı zamanda, Fransa 2020'de Huawei 5G ekipmanları için lisansların süresi dolunca yenilenmeyeceğini duyurarak bu şirketi mobil ağlardan etkili bir şekilde çıkartma kararı aldı. Romanya'da, 2021'de Huawei'nin ülkenin 5G ağının geliştirilmesine katılmaması için bir yasa kabul edildi.

Huawei'ye bir darbe de Almanya'dan!
Estonya ve Litvanya gibi ülkeler, telekom ekipmanı için Çinli tedarikçilere yasağı tamamen kabul ettiler. Portekiz'in telekom otoritesi de nispeten kısa süre önce Huawei ekipmanlarını ülkenin 5G mobil ağlarından çıkarma kararı aldı.

Ancak Huawei, siber güvenlik değerlendirmelerinin tamamen politize edilmesine karşı çıkıyor. Şirket, böyle bir yasağın uygulanması durumunda, Alman telekom operatörleri için maliyetlerin artacağına ve bunun sonucunda tüketicilerin daha yüksek maliyetlerle karşılaşacağına dikkat çekiyor. Huawei Almanya'nın Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Carsten Senz, bir radyo röportajında, Alman tüketicilerin şirketin teknolojisini uzun süredir güvenlik sorunu yaşamadan kullandığını vurguladı.

Sonuç olarak, Almanya'nın aldığı karar, Çinli teknoloji şirketlerinin kritik altyapıda oynayacağı role dair küresel bir tartışma başlattı. Bu, Avrupa'da 5G teknolojisinin geleceğini şekillendirecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız