Konyaspor'un deneyimli forveti Umut Nayir yeni sezon hazırlıklarını değerlendirirken, gelecek sezon hakkındaki hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirtti. Nayir, '' Kamp dönemi klasik yoğun geçiyor. Son etaptayız, hazırlık maçlarıyla beraber biraz daha oyun alışkanlığımızı kazanmaya çalışıyoruz. Çok keyifli değil ama yapmak zorundayız. Hocalarımızın dediklerini uygulamaya çalışıyoruz.
Avrupa'ya gitmek istediklerinin takım arasında çok konuşulduğundan bahseden deneyimli golcü, ''Arkadaşlarla aramızda konuştuğumuz şey Avrupa hayali. Geçen sene ligin orta sıralarında bitirebilmiştik ama son döneme doğru bir çıkış yakalamıştık. Avantajımız çok fazla bir arada oynayan arkadaşımız var. Geçen seneden kadromuzu korumayı başardık. Umuyorum ki oyun alışkanlığımızın üzerine güzel takviyelerle beraber hedeflediğimiz Avrupa hayalini gerçekleştirebiliriz.''
Geçtiğimiz sezonda taraftarın ilgisiniz değerlendiren Nayir'' Aslında kıyaslarsak geçen seneki seyirci ortalamamız, lig ortalamasının üzerindeydi, katılım yüksekti. Ama bizim nezlimizde Konya potansiyelinde bence düşük kaldı. Çünkü stadımızın kapasitesi de büyük daha fazla insanda gelebilir. Umuyorum biz saha içinde başarıları kazandıkça onlarda cebindeki destekleriyle bize katkı vermeye devam ederler. Şunu söyleyebilirim ama geçen sene ortalama iyi olsada sayı olarak daha da yükselebiliriz.Sezon için heyecanlıyız. Taraftarlarımızın içinde bence şehrin potansiyelini yansıtmak adına daha fazla katılım gösterebilirler. Tribünlerede maddi manevi daha fazla katkı verebilirler. Bizim üzerimize düşende sahada gerekeni yapmak. Umuyorum hem onların hem bizim hayal ettiğimiz gibi bir sezon olur'' ifadelerine yer verdi.