Konya
Parçalı az bulutlu
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8397 %0.03
53,5408 %-0.11
6.235,54 % -0,55
Konya Postası Gazetesi Spor Türkiye'nin ilk kadın enduro yarışçısı Burcu Özatamer

Türkiye'nin ilk kadın enduro yarışçısı Burcu Özatamer

Türkiye'nin ilk kadın enduro yarışçısı Burcu Özatamer, 2025 Dünya Enduro Şampiyonası'nda kadınlar kategorisinde derece almayı hedefliyor.

Türkiye'nin ilk kadın enduro yarışçısı Burcu Özatamer
Okunma Süresi: 3 dk

Motosiklete ilgisi küçük yaşlarda başlayan Özatamer, 18 yaşında televizyonda izlediği enduro yarışlarından etkilenerek bu spora adım attı. Kendi imkanlarıyla antrenman yaparak 2006'da yarışlara katılmaya başlayan sporcu, 5 yıl içerisinde birçok birincilik kazandı.

Spora başladığı ilk yıllarda kadınlar için ayrı bir kategori bulunmadığı için erkeklerle yarışan Özatamer, birçok erkek sporcuyu geride bırakarak önemli dereceler elde etti.

Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Dünya Hard Enduro Şampiyonası'nın Sea To Sky ayağında Türk kadınını başarıyla temsil eden Özatamer, bu yıl yarışın orman ve dağ etaplarına katılarak derece almak için ter döktü.

Katıldığı Sea To Sky yarışında açıklama yapan Burcu Özatamer, yaklaşık 30 yıldır motosiklet kullandığını ve 20 yıldır yarışlara katıldığını söyledi.

Kariyerinde birçok başarıya imza attığını ancak bu sürecin kolay olmadığını belirten Özatamer, "Enduro fiziksel dayanıklılık ve teknik bilgi gerektiren bir spor. Motosikletinizi çok iyi tanımalı, en zorlu koşullara karşı dayanıklı olmalısınız. Kadınlar için bu spora başlamak ilk bakışta zor gibi görünse de imkansız değil. Ben başardım ve daha fazlasını başarabileceğimize inanıyorum." dedi.

"İlk başta erkeklerle yarışıyordum"

İlk başlarda yol motosikleti ile başlayıp daha sonra off-road'a yönelerek arazide motor kullanmaya başladığını dile getiren Özatamer, Türkiye'nin ilk kadın enduro motosikletçisi olarak yarışlara katılmaya başladığını anlattı.

Enduro dalında Türkiye şampiyonluklarının bulunduğunu hatırlatan Özatamer, "Birçok birinciliğim var. İlk başta erkeklerle yarışıyordum. Daha sonra beni gören kadın arkadaşlar gelmeye başladılar. Kadınlar kupası oldu, oralarda da birincilikler elde ettim. Daha sonra erkek ve kadınların birlikte yarıştığı süper enduro yarışlarına katılmaya başladım. 12 yıldır bu Sea To Sky yarışlarına katılıyorum. Burada çeşitli derecelerim var. Çin'den yeni geldim. Orada da bir şampiyonluğum vardı." diye konuştu.

Özatamer, aldığı başarılı sonuçlarla kadınların bu spora ilgisinin artmasına önayak olduğunu vurguladı. Kadınların ilgisinin arttığını görünce sevindiğini belirten Özatamer, "Beni bulup bu konuda yardım almak isteyen birçok kadın var. Bu tutkuyu paylaşmak ve onlara yol göstermekten mutluluk duyuyorum." ifadesini kullandı.

Dünya şampiyonası için yoğun çalışıyor

Burcu Özatamer, 2025 Dünya Enduro Şampiyonası için yoğun bir hazırlık sürecine girdiğini kaydetti.

Bu yarışa katılmak için ciddi bir hazırlık gerektirdiğini anlatan Özatamer, şunları söyledi:

"Bu şampiyona dünyanın en zorlu etaplarından oluşuyor. Sadece fiziksel olarak değil, motorunuzu da en iyi şekilde hazırlamalısınız. Bu iş hem çok masraflı hem de çok profesyonelce yapılması gerekiyor. Ancak tüm zorluklara rağmen kendime güveniyorum. Hedefin bu şampiyonada ilk üçe girmek. Bu çok meşakkatli ve pahalı bir spor. Burada bana destek olan Altunay Savunma şirketine çok teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altunay burada olmamı destekledi ve önümüzdeki yarışlarda da desteklerini verecekler. Benim için çok kıymetli. Çünkü bu iş gerçekten pahalı bir iş. Türk kadınını onlar sayesinde dünyada temsil edeceğim"

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız