Konya
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0588 %0.06
56,5144 %0.47
6.661,71 %1.93
Konya Postası Gazetesi Spor Türkiye, 10. kez Avrupa'da

Türkiye, 10. kez Avrupa'da

A Milli Kadın Basketbol Takımı, üst üste 10. defa Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek

Türkiye, 10. kez Avrupa'da
Okunma Süresi: 2 dk

Milli takım, Slovenya ve İsrail'in ortaklaşa ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası'nda bir kez daha boy gösterecek.

İlk kez 2005'te düzenlenen şampiyonada mücadele eden milliler, ev sahipliği yaptığı organizasyonu 8. sırada tamamladı. 2007 ve 2009 şampiyonalarında 9. sırayı alan ay-yıldızlı ekip, 2011'de 2'nci, 2013'te 3'üncü, 2015 ile 2017'de 5. oldu. 2019 ve 2021'de ise ay-yıldızlılar grubundan çıkamadı.

İlk madalya 2011’de

Son 6 şampiyonanın 4'ünde ilk 5'e girmeyi başaran milliler, tarihinin ilk madalyasını 2011'de elde etti.

Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım, finale kadar geldi. Finalde Rusya'yla karşılaşan milliler, sahadan 59-42 yenik ayrıldı ve gümüş madalyayla yetindi.

Milli takım çıkışını 2013 Avrupa Şampiyonası'nda da sürdürdü. Yarı finalde ev sahibi Fransa'ya kaybeden A Milli Takım, Sırbistan'ı farklı yenerek üçüncü oldu ve bronz madalya elde etti.

Türkiye, 2015 ve 2017'de ise madalya kazanamamasına rağmen turnuvayı ilk 5'te tamamladı.

Son iki şampiyonada hayal kırıklığı

Ay-yıldızlı ekip, son iki şampiyonada ise beklentilerin çok uzağında kaldı.

Milliler, 2019'da Sırbistan'da düzenlenen şampiyonada İtalya, Slovenya ve Macaristan'ın yer aldığı grupta sadece bir galibiyet aldı ve grubu sonuncu tamamlayarak elendi.

Türkiye, 2021 yılında Fransa ve İspanya'nın ortaklaşa düzenlediği organizasyonda Belçika, Bosna Hersek ile Slovenya'nın olduğu grupta galibiyet alamadı ve tarihinin en kötü şampiyonasını yaşadı.

Milli takım 437 resmi maça çıktı

A Milli Kadın Basketbol Takımı, tarihinde 437 resmi maç oynadı.

Milli takım, 1964 yılında Batı Almanya'ya karşı Münih'te yaptığı maçlarla başlayan macerasında geride kalan 437 müsabakanın 256'sını kazandı, 181 yenilgi aldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız