Konya
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3180 %0.13
53,2479 %-0.08
6.868,08 % 0,76
Ara
Konya Postası Gazetesi Spor Tsunoda: "Neden yavaş olduğuma dair hiçbir fikrim yok"

Tsunoda: "Neden yavaş olduğuma dair hiçbir fikrim yok"

Yuki Tsunoda, İspanya Grand Prix'sinin ilk antrenman seanslarının ardından yaşadığı tempo eksikliği karşısında kafasının karıştığını söyledi

Okunma Süresi: 2 dk

Yuk, Tsunoda, cuma günkü antrenman seanslarında takım telsizinden RB21 hakkında bazı eleştirilerde bulunurken, hem ön hem de arka akslarda kayma yaşadığını belirtti.

Yumuşak lastiklerle yapılan sıralama simülasyonlarında takım arkadaşı Max Verstappen'den 0.6 saniye geride kaldı.

Verstappen gibi Tsunoda da hem orta hem de yumuşak lastiklerle uzun sürüşler gerçekleştirdi, ancak tur başına temposu Verstappen'in belirgin şekilde gerisindeydi.

GPS verileri, özellikle 9. ve 10. virajlarda taşıdığı hızın Verstappen’e kıyasla ciddi ölçüde düşük olduğunu ortaya koyuyor.

Tsunoda seanslarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Zordu."

"Dürüst olmak gerekirse, ilk günün diğer yarışlara kıyasla oldukça sorunsuz geçtiğini söyleyebilirim. İlk antrenmandan ikinci antrenmana ilerleme kaydettim ama neden yavaş olduğuma dair hiçbir fikrim yok."

"İkinci antrenman seansındaki turum gayet iyiydi ama elbette %100'lük bir tur değildi. Aradaki fark, hiç de beklediğim gibi değil."

"Bu yüzden tam olarak nerede sorun yaşadığımı söylemek zor. Dengede büyük bir sorun yok gibi görünüyor. Ne iyileştirebileceğimizi görmemiz lazım ama şu an için zorlanıyorum."

"Umarım bir şeyler bulabiliriz, aksi takdirde işler gerçekten zor olacak. Eğer hata yapmış olsaydım ve sonuç alamamış olsaydım, bu daha kabul edilebilir olurdu. Ama durum bu değil."

"Elimden gelenin en iyisini yapıp bir çözüm bulmaya çalışacağım."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *