Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,1707 %0.14
54,0095 %-0.03
6.076,43 % 0,91
Konya Postası Gazetesi Spor Trabzonspor, Altyapıdan Örnek Sporcular Yetiştirecek

Trabzonspor, Altyapıdan Örnek Sporcular Yetiştirecek

Trabzonspor Kulübü Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Köz, her anlamda kendini yetiştirmiş, topluma faydalı, örnek sporcular kazandırmaya çalıştıklarını belirtti

Trabzonspor, Altyapıdan Örnek Sporcular Yetiştirecek
Okunma Süresi: 2 dk

Trabzonspor Özkan Sümer Futbol Akademisi 15-16-17 yaş altı kategorisindeki futbolcular, yoğun antrenmanların temposu dışında aldıkları eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor. 6 eğitim sınıfının bulunduğu akademide, genç futbolcuların gelişimi için İngilizce, iletişim ve psikolojik eğitimler de veriliyor.

Derviş Köz, yaptığı yazılı açıklamada, Double Pass Firması ile yaptıkları iş birliği neticesinde akademideki gençlerin geleceklerini her anlamda en iyi şekilde inşa etmek için oldukça detaylı çalışmaları olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu anlamda antrenörlerimiz, bilimsel gelişmelerin ışığında antrenmanlarını sürdürüyor. Tabii ki bu işin futbol tarafının yanı sıra çok önem verdiğimiz saha içi ve dışı davranışları ve kişisel gelişimlerini de organize ediyoruz. Burada gençlerimizin sadece futbol yetenekleri değil sorumluluğumuz. Her anlamda kendini yetiştirmiş, topluma faydalı, örnek sporcular kazandırmaya çalışıyoruz."

Özkan Sümer Futbol Akademi Direktörü İlker Erdem ise kendileri için önemli olanın, 90 dakikadan çok daha fazlası olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu yol uzun bir yol. Zor ama keyifli bir yol. Oyuncularımızın, antrenörlerimizin ve personelimizin gelişimi için haftalık periyodik derslerimiz var. 6 ayrı departmanımız var ve aylık bütün verileri, gelişmeleri raporlayıp ona göre değerlendirmeler yapıyoruz. Buradan çıkan oyuncuların sadece futbol yeteneklerini değil; bilgilerini, liderlik vasıflarını ve kalitelerini de yansıtmasını istiyoruz, bunun için çok çalışıyoruz."

Özkan Sümer Futbol Akademisi U15, U16 ve U17 kategorisindeki futbolculara İngilizce dersi veren öğretmen Özden Baytekin de "Sporcuları bu eğitimlerin gerekliliğine, geleceklerine ne kadar katkı sağlayacağına inandırmak önemli. Bu anlamda son derece istekli, çalışkan sporcularla ders yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız