Galatasaray ligin 9. Haftasında sahasında Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etmişti. Karşılaşmanın ardından ise saha içi karışmış sarı kırmızılılar çeşitli sebeplerden ve oyuncusu Abdülkerim Bardakçı, Fenerbahçe’de ise Archie Brown PFDK’ye sevk edilmişti.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, disiplin sevkleri kararlarını açıkladı. Fenerbahçe forması giyen Archie Brown'a kavga eylemi nedeniyle 3 maç men ve 100 bin lira para cezası verdi. Galatasaray futbolcusu Abdülkerim Bardakcı ise kavga eylemi nedeniyle 2 maç men ve 67 bin lira para cezası aldı.
Öte yandan ev sahibi Galatasaray, Fenerbahçe’nin 3 yıldızlı logosunu kullandığı için 280.000 TL ceza aldı. Gerekçe olarak ise TFF’ye tescil edilmemiş logo kullanılmasından dolayı talimatlara aykırılık olarak gösterildi.