Konya
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3708 %0.27
53,3382 %0.2
6.873,34 % 0,84
Ara
Konya Postası Gazetesi Spor Sainz: "Monako GP’deki iki pit stop kuralı yarışı manipüle etti"

Sainz: "Monako GP’deki iki pit stop kuralı yarışı manipüle etti"

Carlos Sainz, Monako Grand Prix’sindeki zorunlu iki pit stop kuralının yarışın seyrini değiştirdiğini ve bazı takımların bu kuralı kolaylıkla manipüle ettiğini savundu

Okunma Süresi: 1 dk

Yarışta her iki Williams pilotu da orta grubu yavaşlatarak takım arkadaşlarına pit stop sırasında pozisyon kaybetmeden geri dönme şansı sağladı.

Bu taktik, hem Carlos Sainz'ın hem de Alex Albon'un Monako'da puan almasını sağladı.

Yarışın ardından Sainz, "Sonuçta, aracın gerçek potansiyelinden 2-3 saniye yavaş gidiyorsunuz. Bu, yarışı ve yarış sonucunu bir noktada manipüle etmek anlamına geliyor."

"Monako'da bunu yapmak çok kolay. DRS ve uzun düzlüklerin olduğu pistlerde bunu yapamazsınız. Ama bugün herkes için bunu yapmak son derece kolaydı."

Sainz ve Albon, Mercedes pilotları George Russell ve Andrea Kimi Antonelli’yi arkalarında tutarak puan barajına girdiler.

George Russell, önündeki Albon'un arkasında kalmaktan sıkılıp şikanı kesip Albon'u pist dışından geçti. Yarış mühendisine de pozisyonu geri vermek yerine ceza almayı tercih ettiğini söyledi.

George Russell, Mercedes, Carlos Sainz, Williams

Sainz, Russell'ın bu hareketini anlayışla karşıladığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Neden yaptığını tamamen anlıyorum çünkü ben de neredeyse aynısını yapacaktım."

"Geçmişte bir yarışı manipüle etmek çok ciddi cezalarla sonuçlanıyordu. Şu anda kaza yapmıyoruz belki ama o kadar yavaş sürüyoruz ki bu da bir nevi yarışı manipüle etmek."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *