Konya
Az bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Spor Para okçulukta kürsü Türk ve İranlı sporcuların

Para okçulukta kürsü Türk ve İranlı sporcuların

5’inci İslami Dayanışma Oyunları'nda para okçuluk heyecanı Saraçoğlu Spor Tesisleri’nde gerçekleşen yarışmalarla sürdü

Para okçulukta kürsü Türk ve İranlı sporcuların
Okunma Süresi: 2 dk

Makaralı Yay Kadınlar kategorisinde finalde Türkiye’den Öznur Cüre ile İranlı Farzaneh Asgari karşılaştı. Maçı 142-140 kazanan Cüre, altın madalyaya uzandı. Bronz madalya mücadelesi de Türk ve İranlı sporcular arasındaydı. 137-137 biten karşılaşmanın karar atışında 10 atan her iki sporcudan atışı merkeze daha yakın olan Maryam Yavarpoo Shahrbabki, Sevgi Yorulmaz’ı geride bırakarak üçüncülüğü elde etti.

Makaralı Yay Erkekler kategorisinde Türkiye’den Erdoğan Aygan, İranlı Hadi Nori ile finalinde karşılaştı. Nori 142 puanla altın madalyanın sahibi olurken Erdoğan Aygan 139 puan ile gümüş madalya aldı. Bu kategoride bronz madalya Birleşik Arap Emirlikleri’nden Alblooshi’yi yenen iranlı Alisina Manshaezadeh’in oldu. 

W1 Kadınlar kategorisinde Türk sporcular Nil Mısır ve Fatma Danabaş finalde birbirleri ile yarıştılar. 130-127 üstünlük kuran Nil Mısır, altın madalyanın sahibi oldu. 

W1 Erkekler kategorisinde günün ikinci Türk finali yaşandı. Yiğit Caner Aydın ve Bahattin Hekimoğlu altın için birbirleriyle yarıştı. Yiğit Caner Aydın takım arkadaşı Bahattin'i 141-139'la geçerek altına ulaştı. Hekimoğlu ise gümüş madalya ile yetindi. Bu kategorise Nihat Türkmenoğlu ise bronz madalya alınca kürsüye 3 Türk sporcu birlikte çıktı.

Kadınlar klasik yay kategorisinde final maçında Türk sporcu Merve Nur Eroğlu, İranlı Somayeh Rahimi GhahderIjani'yi 7-1 ile geçerek altına uzandı. Üçüncülük maçında   Yağmur Şengül, Azerbaycanlı Azada Abdullayeva 6-3 ile geçerek bronz madalya kazandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız