Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,0386 %0
53,7342 %0.03
6.096,52 % -0,50
Konya Postası Gazetesi Spor Konyaspor’dan Sözcüsünden çok sert açıklama: VAR KONUŞMALARI YAYINLANSIN

Konyaspor’dan Sözcüsünden çok sert açıklama: VAR KONUŞMALARI YAYINLANSIN

Konyaspor Basın Sözcüsü Yunus Derebağ, 1-1 berabere biten Fatih Karagümrük-Konyaspor maçının VAR konuşmalarının yayınlanmasını istedi

Konyaspor’dan Sözcüsünden çok sert açıklama: VAR KONUŞMALARI YAYINLANSIN
Okunma Süresi: 2 dk

Derebağ’ın açıklaması şu şekilde: 

“Süper Lig'in son virajına girdiğimiz bu haftalarda, tüm takımlar sahada terinin son damlasına kadar mücadele veriyor. Günün sonunda adil netice için iki takımın mücadelesi yeterli olmuyor, hakemlerimizin performansı da belirleyici olabiliyor. Hakemlerimizin kararları, müsabaka sonuçlarına doğrudan etki ediyor ve camiaların, şehirlerin beklentileri üzerinde nihai bir etki yaratabiliyor.  Böylesine kritik süreçte hakemlerimizin performansları, takımlarımızın performansı kadar önem arz ediyor.

Cuma günü Fatih Karagümrük ile kora kor geçen bir müsabaka oynadık. Bu mücadelenin 16. dakikasında, futbolcumuz Marlos Moreno'ya yapılan sert müdahalede lehimize penaltı kararı beklentisindeydik. Birçoğu eski hakem olan önde gelen futbol yorumcularının da neredeyse tümü tarafından penaltı olarak yorumlanması ile bu beklentimizin makul olduğu sabit olan pozisyonda ne yazık ki penaltı kararı verilmedi. Neticede ilgili maçtan üç puan ile ayrılamadık.

 İlgili maçta rakip takım futbolcusu Eysseric'in, futbolcumuz Moreno'ya yaptığı müdahale sonrası VAR konuşmalarını biz de tüm kamuoyu gibi merak ediyor ve adalet ve şeffaflığın gereği olarak bunların paylaşılmasını bekliyoruz.

Her zaman olduğu gibi tekrar ifade etmekte fayda görüyoruz. Ayrıcalık değil, ADALET hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Hakemlerimizin kritik haftalardaki bu maçlarda sahaya tam odaklanması gerektiğine inanıyoruz. Maçların ardından hakem kararlarının değil sadece futbolun konuşulduğu günlere en kısa zamanda ulaşmayı umut ediyoruz” 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız