
Maçın ilk bölümünde topa daha fazla sahip olan taraf Çaykur Rizespor oldu. Kanatları etkili kullanan Karadeniz ekibi, Konyaspor savunmasını zorlamayı başardı. Konyaspor, ilk yarıda Pedrinho ve Umut Nayir ile gole yaklaşsa da aradığı fırsatı değerlendiremedi. Dakika 45’te kullanılan serbest vuruşta Samet Akaydin’in kafa vuruşu Rizespor’u 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.
İkinci yarıya daha istekli başlayan taraf Konyaspor oldu. Dakika 48’de Bardhi’nin frikiği direkten dönerken, yeşil-beyazlılar aradığı golü 63. dakikada kazanılan penaltı sonrası buldu. 65. dakikada topun başına geçen Umut Nayir, skoru 1-1’e getirdi.
Beraberlik golünden sonra oyun dengelenirken iki takım da üstünlük sayısını bulma adına pozisyonlar yakaladı. Dakika 72’de Rizespor’un Augusto ile bulduğu net fırsat değerlendirilmezken, 88. dakikada Qazım Laci’nin şutu direkten döndü. Uzatma dakikalarında Konyaspor, organize gelişen atakta Umut Nayir ile gole yaklaşsa da Rizespor savunması araya girdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla Konyaspor hanesine bir puan yazdırırken, Rizespor da deplasmandan bir puanla ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
İLK YARI
İlk 20 dakika itibariyle Rizespor oyun üstünlüğünü elinde tutan taraf.
Dakika 22: Konyaspor’da Andzouana’nın şutunda kaleci başarılı bir kurtarış yaptı.
Dakika 34: Pedrinho’nun kullandığı serbest vuruşta, uzak mesafeden yaptığı şutta kaleci hata yapmadı.
Dakika 35: Konyaspor gole çok yaklaştı. Guilherme’nin ortasında Umut Nayır’ın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşu az farkla auta gitti.
GOL – Dakika 45: Rizespor 1-0 öne geçti. Kullanılan serbest vuruşta Samet Akaydin topu kafayla ağlara gönderdi.
İKİNCİ YARI
Dakika 48: Konyaspor'da Bardhi'nin ceza yayı üzerinde kullandığı frikte top yan direkte patladı.
Dakika 63: Konyaspor penaltı kazandı.
GOL – Dakika 65: Penaltıda topun başına geçen Umut Nayir topu ağlara gönderdi.
Dakika 72: Rizespor tehlikeli geldi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Augosto' etkili bir vuruş yapamadı.
Dakika 84: Rizespor gole yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortada Muhamed Buljubasic’in kafa vuruşu yandan auta gitti.
Dakika 88: Rizespor yine gole yaklaştı. Qazım Laci’nin ceza sahası dışından çektiği şut iki kale direğinin birleştiği doksanda patladı.
Dakika 90+6: Konyaspor gole yaklaştı. Pas yapa yapa ceza sahasına giren Konyaspor’da Umut Nayir’in vuruşunda savunma araya girdi.