Konya
Açık
-2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,1033 %0.03
50,9343 %-0.6
7.224,83 % -1,06
Ara
Konya Postası Gazetesi Spor Konya'da hakem kararları damga vurdu! Konyaspor'u doğradılar: 1-1

Konya'da hakem kararları damga vurdu! Konyaspor'u doğradılar: 1-1

TÜMOSAN Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında sahasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Düşme hattını yakından ilgilendiren mücadelede yeşil-beyazlıların bir golü iptal edilirken, karşılaşmaya hakem kararları damga vurdu.

KAYNAK: Necati ERSOYTÜRK
Okunma Süresi: 3 dk

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda Kasımpaşa’yı konuk etti. Hakem Ümit Öztürk’ün yönettiği mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşmaya 3 puan hedefiyle çıkan Konyaspor, 17. dakikada Muleka’nın golüyle öne geçti. Andzouana’nın sol kanattan içeri çevirdiği topa savunma müdahale edemezken, pozisyonu iyi takip eden Muleka meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi.

Kasımpaşa ise 30. dakikada penaltıdan beraberliği yakaladı. Adil Demirbağ’ın rakibine müdahalesi sonrası VAR uyarısıyla pozisyonu inceleyen hakem Ümit Öztürk beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı kullanan Benedyczak topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da önemli fırsatlar yakaladı. 45+3. dakikada Muleka, kale ağzında bulduğu pozisyonda topu dışarı göndererek mutlak bir golü kaçırdı. İlk yarının uzatma dakikalarında ise Kasımpaşa bir penaltı daha kazandı. Bu kez penaltıyı kullanan Gueye’nin vuruşunda kaleci Bahadır gole izin vermedi ve kritik bir kurtarışa imza attı.

İkinci yarıda iki ekip de gol arayışını sürdürürken Konyaspor’un 73. dakikada bulduğu gol geçerlilik kazanmadı. Bardhi’nin kullandığı serbest vuruşta Uğurcan’ın indirdiği topu Jevtovic ağlara gönderdi ancak hakem Ümit Öztürk, Uğurcan’ın hava topunda Winck’e faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Mücadelenin uzatma dakikalarında Konyaspor bir kez daha penaltı bekledi. Hakem Ümit Öztürk ilk anda elle oynama gerekçesiyle beyaz noktayı gösterdi ancak VAR incelemesinin ardından kararını iptal etti. Bu pozisyonun ardından Konyaspor cephesi uzun süre itiraz ederken Nagalo sarı kart gördü.

Karşılaşmanın son anlarında Konyaspor yardımcı antrenörü Osman Demir de itirazları nedeniyle kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi.

Bu sonuçla iki ekip sahadan birer puanla ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 11: Konyaspor çok net bir fırsattan yararlanamadı. Deniz Türüç’ün kullandığı frikikte kaleciden dönen topu Arif Boşluk önünde buldu. Yakın mesafeden yaptığı vuruşta topu dışarı gönderince mutlak bir gol kaçtı.

Dakika 17: GOL - Konyaspor aradığı golü buldu. Andzouana’nın sol kanattan içeri çevirdiği topa savunma müdahale edemedi. Pozisyonu iyi takip eden Muleka, topu boş ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Dakika 30: GOL- Kasımpaşa penaltıdan beraberliği yakaladı. Adil Demirbağ’ın rakibine müdahalesinin ardından VAR uyarısıyla hakem Ümit Öztürk pozisyonu monitörden izledi. İncelemenin ardından beyaz noktayı gösteren Öztürk’ün kararının ardından penaltıyı kullanan Benedyczak, topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getirdi.

Dakika 45+3: Konyaspor bir kez daha mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi. Ceza sahasında oluşan karambolde topu önünde bulan Muleka, yaklaşık 1 metreden yaptığı vuruşta topu ağlara gönderemedi.

Dakika 45+6: Uzatmanın son dakikasında Kasımpaşa penaltı kazandı. Uğurcan’ın müdahalesi sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını kullanan Gueye’nin vuruşunda kaleci Bahadır gole izin vermedi ve kritik bir kurtarışa imza attı.

İKİNCİ YARI

Dakika 52: Konyaspor etkili geldi. Berkan’ın uzun pasıyla başlayan atakta topu önünde bulan Deniz Türüç’ün ceza sahası dışından yaptığı vuruşu kaleci Andreas kontrol etti.

Dakika 73: Konyaspor’un sağ çaprazdan Bardhi ile kullandığı serbest vuruşta top arka direğe gönderildi. Uğurcan’ın kafayla içeri çevirdiği topu kale alanı önünde Jevtovic sağ ayağıyla ağlara gönderdi. Ancak hakem Ümit Öztürk, pozisyonu gol olarak değerlendirmedi. Öztürk, Uğurcan’ın topa yükselirken Winck’e faul yaptığını belirterek golü iptal etti.

Dakika 90+5: Konyaspor, Kasımpaşa ceza sahasında yaşanan pozisyonun ardından elle oynama gerekçesiyle penaltı bekledi. Hakem Ümit Öztürk ilk anda beyaz noktayı gösterdi. Ancak VAR incelemesinin ardından karar değişti ve penaltı iptal edildi. Pozisyon sonrası Nagalo, itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *