Konya
Az bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Spor KONYA BÜYÜK GÜNE HAZIRLANIYOR

KONYA BÜYÜK GÜNE HAZIRLANIYOR

Konya’nın ev sahipliğinde 55 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katılımıyla 9-18 Ağustos tarihleri arasında beşincisi düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış günü büyük bir coşkuya sahne olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok İslam ülkesinden devlet adamlarının katılacağı açılış seremonisi ve sürpriz gösteriler için Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor

KONYA BÜYÜK GÜNE HAZIRLANIYOR
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış seremonisine ve büyük sürprizlere hazırlanıyor. Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslam ülkeleri arasında düzenlenen en büyük spor organizasyonu olan İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisine ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Oyunlar için farlı ülkelerden sporcuların Konya’ya gelmeye başladığını kaydeden Başkan Altay, bu süreçte 4 bin 200 sporcu ile birlikte binlerce misafire ev sahipliğini yapacaklarını hatırlattı.

MİSAFİRLERİ EN GÜZEL ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ

Konya olarak organizasyona en güzel şekilde hazırlandıklarını belirten Başkan Altay, 9 Ağustos’ta 55 ülkeden sporcuların katılımıyla yapılacak açılış seremonisinin büyük bir coşkuya sahne olacağını ifade etti. Başkan Altay, “Sürpriz gösterilerin yapılacağı Konya Büyükşehir Stadyumu’nda hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Bütün İslam dünyasının gözünün Konya’da olacağını biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte birçok İslam ülkesinden devlet adamları açılışımıza teşrif edecekler. Hoşgörünün başkentinde misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” diye konuştu. Oyunlar için Türkiye’nin ilk olimpik veledromu, olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti gibi uluslararası standartlarda çok önemli tesislerin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Konya’ya kazandırıldığını hatırlatan Başkan Altay, organizasyona katılacak tüm sporculara şimdiden başarılar diledi. (Spor Servisi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız