Konya
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4875 %0.07
51,8686 %0.87
6.769,14 % 1,44
Ara
Konya Postası Gazetesi Spor İspanya-Mısır maçında İslamofobik tezahürat

İspanya-Mısır maçında İslamofobik tezahürat

İspanya ile Mısır milli takımları arasında dün oynanan hazırlık maçına tribünlerden yapılan İslamofobik tezahürat damga vurdu.

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

RCDE Stadı'nda oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşmada İspanyol taraftarların "Zıpla, zıpla, zıplamayan Müslümandır" tezahüratı üzerine, devre arasında ve ikinci yarıda tribünlere ırkçı veya yabancı düşmanı tezahüratlarda bulunmamaları için anons yapıldı.

Stattaki dev ekrandan "Sporda şiddeti önleme yasasının, şiddet içeren, yabancı düşmanı veya ırkçı eylemlere aktif katılımı yasakladığını ve cezalandırdığını hatırlatırız." ifadeleri paylaşıldı.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), ABD merkezli sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, "Federasyon, futbolumuzun ırkçılığa karşı mesajına katılmakta ve stadyumlardaki her türlü şiddet eylemini kınamaktadır." ifadeleriyle tezahüratlara tepki gösterdi.

Pedri: "Tezahüratlar karşısında şok olduk"

İspanya Milli Takımı ve Barselona'nın orta saha oyuncusu Pedri, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Oyuncular olarak tezahüratlar karşısında şok olduk. Hiçbir ırkçı tezahürata katılmıyoruz. Bunu beklemiyorduk. Stadyumlarda bunun yaşanmasını durdurmak için hepimiz birlikte çalışmalıyız." diye konuştu.

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis de la Fuente de yaşananlara tepki göstererek, "Bu kesinlikle tolere edilemez. Federasyonun stadyumdaki ekranlara koyduğu mesajı gördüm. Sanırım stadyumun büyük çoğunluğu, bunu söyleyen tüm o kaba insanları yuhaladı ve ıslıkladı. Futbol şiddet içermez. Şiddet yanlısı insanlar futbolu kendi anlarını yaşamak için kullanıyorlar. Bu şiddet yanlısı insanları tespit etmeli ve toplumdan ayırmalıyız. Ne kadar uzak olurlarsa o kadar iyi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *