Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,0607 %0.03
54,0654 %0.21
6.101,64 % -0,65
Konya Postası Gazetesi Spor "İlklerin yüzücüsü" Bengisu'nun "7 Okyanus" hedefine 3 adım kaldı

"İlklerin yüzücüsü" Bengisu'nun "7 Okyanus" hedefine 3 adım kaldı

İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni en hızlı yüzerek geçen Türk kadını olan 28 yaşındaki ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı'nı geçerek bir ilke daha imza attı

"İlklerin yüzücüsü" Bengisu'nun "7 Okyanus" hedefine 3 adım kaldı
Okunma Süresi: 3 dk

"7 Okyanus" hedefindeki parkurlardan 4'üncüsünü tamamlayan Avcı, 3 Ağustos 2018'de 36 kilometrelik Manş Denizi'ni, 5-6 Eylül 2022'de ABD'de Catalina Adası ile Los Angeles'ı bağlayan 34 kilometrelik Catalina Kanalı'nı, Ağustos 2023'te de İspanya ile Fas arasındaki Cebelitarık Boğazı'nı geçti.

Bengisu Avcı, 13 Şubat'ta Cook Boğazı'nda 26 kilometrelik parkuru, 13 derecelik su sıcaklığı ve hipotermi tehlikesine rağmen tamamlayarak kariyer hedeflerinden birini daha gerçekleştirdi.

Başarılı kadın yüzücünün hedefine ulaşabilmesi için Molokai Kanalı (Hawaii), Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ile Tsagaru Kanalı'nı (Japonya) da geçmesi gerekiyor.

Cook Boğazı'nı geçtiği organizasyonun ardından memleketi İzmir'e gelen Avcı, AA muhabirine, hayatındaki en zor parkurlardan birini tamamladığını, 2018'den itibaren çıktığı bu yolda aşması gereken bir engeli daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı.

"Zorlandığımda bana inanan insanları düşündüm"

Şimdiye kadarki en zorlu parkurun Cook Boğazı olduğunu vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"Beklemediğimiz bütün deniz şartlarıyla karşılaştık. Gerçekten çok zordu, çok soğuktu ve çok dalga vardı. Bir şekilde karşıya attım kendimi. Güneş doğduktan sonra fırtına çıktı. Fırtına beklentisi alıyorduk zaten. Fakat oraya gidip suya girdikten sonra artık dönüş yoktu benim için. Çünkü bir daha gelme şansım yoktu. Çok zorlandım, üşüdüğüm zaman hep bana inanan insanları düşündüm. Bir yerde kulaçlarımı hissedemedim artık. O kadar zor bir parkurdu. Fakat karşıya gidip sonunda tekneye ulaştığımda bütün bu emeklerin bir yere vardığını hissettim ve ilk defa bu parkuru bir Türk geçmiş oldu. Bu gurur bana yeter. İçimde tarif edilemez bir güç vardı sanki ve bu beni karşı kıyıya kadar attı."

Catalina Kanalı'nı solo olarak aşan ilk Türk kadını olma unvanını da elinde bulunduran Bengisu Avcı, küçüklüğünden itibaren suyun içinde olduğunu ve okyanusta olmanın tarif edilemez kadar güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Avcı, açık denizde yüzdüğü sırada su altı ve üstündeki tüm canlıların kendisine destek verdiği duygusunu yaşadığını, Cook Boğazı geçişi sırasında çok yorulduğu bir anda yanına konan albatrosun kendisini izleyerek motive ettiğini, bu anıyı unutamadığını anlattı.

Kendisini suyun bir parçası gibi hissettiğini dile getiren Avcı, "İsmimde de zaten Bengisu var. Kendime bir hedef koydum. Bu parkurları sudaki yaşamın da korunmasına dikkat çekmek için yapıyorum. Kendi hedefimin yanında bir hedefim daha var yani." ifadelerini kullandı.

"Türk kadınını temsilen gidiyorum"

Bengisu Avcı, bundan sonraki hedeflerinin "7 Okyanus" ayaklarının kalan üç parkurunu 2025-2026 yılları arasında bitirmek olduğunu dile getirdi.

Yine soğuk ve uzun parkurların kendisini beklediğini vurgulayan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizde ve havuzda antrenman yapmaya devam edeceğim. Yılmadan burada Türk kadınını da temsilen özellikle çalışıyorum ve antrenmanlarımı bu şekilde sürdürüyorum. Tek ihtiyacım olan oraya gidip o suya atlamak. Bu parkurlar çok zor. Fakat destek gördüğümüzde, öncesinde bize inananları ve oraya gittiğimizde de gerçekten destek mesajlarını okuyorum, görüyorum. Bu bana çok yardımcı oluyor. Türk kadınını temsilen gidiyorum oraya. Orada kulaç atıyorum."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız