Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4098 %0.24
53,5661 %0.56
6.875,62 % 0,87
Ara
Konya Postası Gazetesi Spor Horner: "McLaren'ın avantajı lastik sıcaklarını yönetmekten geliyor"

Horner: "McLaren'ın avantajı lastik sıcaklarını yönetmekten geliyor"

Red Bull Takım Patronu Christian Horner, Miami Grand Prix’sinin ardından yaptığı detaylı değerlendirmelerde McLaren’in üstün performansını kabul ederken, kendi takımlarındaki çeşitli sorunlara ve gelişim ihtiyaçlarına dikkat çekti

Okunma Süresi: 3 dk

Horner, özellikle ısınma problemleri, frenle ilgili yaşanan zorluklar ve stratejik kararlarla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Horner konuşmasına şu sözlerle başladı: "Öncelikle McLaren’ı tebrik ediyorum. Bugün kesinlikle kendi liglerindeydiler. Özellikle lastik sıcaklıklarını yönetme konusunda diğer takımlardan çok daha iyiler. Oldukça rekabetçi bir yarış geçirdiler. Ne yazık ki, sanal güvenlik aracı bizim için podyuma mâl oldu. George Russell’ı yakalayacak hızımız vardı ama DRS mesafesine giremedik. Bu nedenle FIA’ya resmi bir itirazda bulunduk. GPS verilerine göre George Russell yavaşladı gibi görünse de aslında aracın hızı gerçekten düşmedi. Kurallar açık: ‘Hız düşürülmeli’ diyor. Gazdan ayağını çekmek ya da zaman kaybetmek değil, gerçek bir hız düşüşü olmalı. Ancak araç hızını yavaşlatmadı, sadece normalden daha az hızlandı.”

McLaren’in bu yarışta neden bu kadar fark yarattığına dair gelen soruya Horner şu cevabı verdi: “Verstappen’in memnun olmadığı bazı fren sorunlarımız vardı. Bu da sorunu daha da büyütüyor olabilir. Araçta bir ‘hissizlik’ olduğunu söylüyorlar, yani araç tepki vermemeye başlıyor. Bu da temelde aşırı ısınmayla ilgili. Özellikle bu tür pistlerde McLaren’ın sıcaklık yönetiminde bizden daha başarılı olduğu açık.”

“McLaren kesinlikle dikkat çekiyor. Özellikle orta hamur lastiklerde çok güçlüydüler. Bizim yaşadığımız fren sorunları da durumu zorlaştırdı. Gelecek adına bu sorunu anlamamız gerekiyor."

Aslında pistten piste değişen şeyler var. Önceki yarışta McLaren’ı geçebilecek hızdaydık. Ancak bu yarışta avantajları ortaya çıktı. Bu fark korkutucu görünebilir ama her şey çok hızlı değişebiliyor.”

McLaren’in yarış performansının sırrı hakkında da açıklama yapan Horner, avantajlarının yarış içinde daha belirgin hale geldiğini ifade etti: “Yarışta sıcaklıklar daha yüksek olduğu için bu avantaj daha da büyüyor. Sıcaklıkla birlikte her şey değişiyor. Bu yüzden yarış performansları sıralamaya göre çok daha etkileyici.”

“Bence Max’ın yaklaşık 13–14 tur boyunca liderliği koruması gerçekten cesurcaydı. Belki bu durum kendi lastiklerimize de zarar verdi ama önde giderken savaşmak zorundasınız. Max harika bir iş çıkardı.”

"Cidde'de bu hafta sonuna kıyasla çok daha iyi bir tempomuz vardı. Bu fark pist özelliklerinden kaynaklanıyor. Miami’de hava daha sıcak ve küçük farklar büyük değişimlere yol açabiliyor. Diğer takımlar da sorun yaşadı ama McLaren bu durumu bizden daha iyi yönetti.”

Yeni ön kanat düzenlemeleriyle ilgili olarak da konuşan Horner, bu değişikliklerin tüm takımları etkileyeceğini söyledi: “Kesinlikle etkisi olacak. Ne kadar etkileyeceğini tahmin etmek zor ama bu ufak bir ayar değil, önemli bir değişimden bahsediyoruz. Bu durum sadece ön kanadı değil, sıcaklık yönetimini de doğrudan etkiler.”

Son olarak Horner, sezonun çok uzun olduğunu ve her şeyin hâlâ değişebileceğini söyledi: “Bu 24 yarışlık bir şampiyona. Önümüzde uzun bir yol var. McLaren şu anda çok güçlü görünüyor ama işler değişebilir. Bizim de puan farkını kapatmaya başlamamız gerekiyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *