Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,2182 %0.05
53,9284 %0.15
6.276,62 % 1,46
Konya Postası Gazetesi Spor Gruptan çıkmak istiyoruz

Gruptan çıkmak istiyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligin'de Bayern Münih karşılaşmasından da iyi bir sonuç alarak gruptan çıkmak istediklerini söyledi.

Gruptan çıkmak istiyoruz
Okunma Süresi: 2 dk

Okan Buruk ve futbolcu Barış Alper Yılmaz, Bayern Münih maçı öncesi Allianz Arena'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Buruk, Münih'te olmaktan mutlu olduklarını belirterek, "Bu turnuvada olmamız çok değerli. Gruplardan çıkmak istiyoruz. Türk takımları sadece 5 kez Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıktı bunun 3'ü Galatasaray'a ait. Bunu devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Bayern Münih takımının hücumdaki oyuncularının çok hızlı ve çabuk rakip kaleye gidebildiklerine işaret eden Buruk, bunun analizini oyuncularla yaptıklarını dile getirdi. Genç teknik adam, Bayern Münih maçında kendilerine ve oyuncularına güvendiğini vurguladı.

Bayern Münih'in yarın daha güçlü şekilde karşılarına çıkacaklarına dikkati çeken Buruk, "Rakibimizi analiz ettik, hazırlandık. Planlarımız ilk maçtaki gibi bol pozisyona girmek, onları da gole çevirmek. İlk maçın ilk devresinde çok domine bir oyun oynadık ama bunu skora çeviremedik. Sahada kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Çok önemli bir takıma karşı oynayacağımızı bilerek oynayacağız. Savunma gücümüzü de artırmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'daki maçta muhteşem bir taraftar olduğunu hatırlatan Buruk, "Orada inanılmaz bir atmosfer yarattılar. Uzun yıllar hatırlanacak bir maç olarak kalacak. Biz 2000'li yıllarda Münih Olimpiyat stadına gelmiştik, her yerde sokaklarda Türk taraftar vardı. Yarın yine çok sayıda vatandaşımız yanımızda olacak onların desteğiyle birlikte mücadelemizi vereceğiz, oyun olarak en iyisini yapacağız." şeklinde konuştu.

Okan Buruk, kaleci Muslera'nın yarın ki maçta oynayıp oynayamayacağının ise maç saatinde belli olacağını aktardı.

"Galatasaray'ın geninde Avrupa'da başarılı olmak var"

Barış Alper de iki taraf içinde zor bir maç olacağını belirterek, "Dünyanın en iyi takımlarından birine karşı oynayacağız. İlk maçta çok pozisyonumuz vardı ama değerlendiremedik. Yarın aynı performansı göstermek istiyoruz. Galatasaray'ın geninde Avrupa'da başarılı olmak var. Bunun için mücadele edeceğiz." dedi.

Her maçta aynı performansı göstermek için çaba sarf ettiğini anlatan Barış Alper, "Hocamın verdiği taktiği uygulamak ve başarılı olmak istiyorum. Maçlara anlık olarak bakmıyorum. Süreç olarak bakıyorum. Çok çalışıyorum. Daha yolun çok başındayım. Farklı yerlerde oynayabiliyorum ama önemli olan takımıma faydalı olmak istiyorum. Ne kadar faydalı olursam o kadar iyi olur" diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız