Konya
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4793 %-0.04
51,2782 %-0.63
6.525,99 % -3,87
Ara
Konya Postası Gazetesi Spor Fırtınaya ve kara meydan okudular: 2300 metrede SEDAK imzası

Fırtınaya ve kara meydan okudular: 2300 metrede SEDAK imzası

Konya Selçuklu Dağcılık ve Arama kurtarma Kulübü zorlu hava şartlarına rağmen Yeşil Teke Sultan Dediği Dağı’nın zirvesine başarılı bir kış tırmanışı gerçekleştirdi.

KAYNAK: H. Uğur ÖZTEKE
Okunma Süresi: 1 dk

1 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen etkinlikte Karaman’dan Yaşar İncedal ve ekibi ile birlikte 35 kişilik dev kadro Yeşil Teke Sultan Dediği dağının zorlu kış şartlarıyla karşı karşıya geldi. Yaklaşık 2300 metre yüksekliğe sahip dağa tırmanan dağcılar, yer yer 1,5 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen zirve tırmanışını bırakmadılar. 

Kar tepeleyerek kendilerine yol açan ekip, 5 saatlik zorlu tırmanışın ardından Yeşil Teke Sultan Dediği Dağı zirvesine ulaştılar. Zirvede 3 derece hava sıcaklığı ve sert rüzgârla karşılaşan dağcılar, başarılarını zirve hatırası fotoğraflarıyla taçlandırdı.

Etkinlik sonrası açıklamamalarda bulunan Kulüp Başkanı Hüseyin Turan, herkesi doğaya davet ederek yaptığı konuşmada;’’ Güzel bir faaliyet oldu. Katılımcı arkadaşları ve Karaman’dan katılan Yaşar İncedal ve ekibine de ayrı ayrı teşekkür ederiz. Doğasız kalmayalım herkesi doğaya bekleriz’’ dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *