Konya
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3699 %0.27
53,4353 %0.38
6.879,07 % 0,92
Ara
Konya Postası Gazetesi Spor Fenerbahçe Beko Başantrenörü Jasikevicius: Sabırsızlıkla şampiyonluk maçını bekliyoruz

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Jasikevicius: Sabırsızlıkla şampiyonluk maçını bekliyoruz

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde şampiyonluk maçında yarın Monaco'yla karşılaşacak Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Sarunas Jasikevicius, sabırsızlıkla final maçını beklediğini söyledi

Okunma Süresi: 3 dk

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki Etihad Arena'da gerçekleşen basın toplantısında Fenerbahçe Beko Başantrenörü Jasikevicius, sarı-lacivertli oyuncu Tarık Biberovic, Monaco Başantreörü Vassilis Spanoulis ve Fransa temsilcisinin basketbolcusu Alpha Diallo yer aldı.

Sarı-lacivertlilerin başantrenörü Jasikevicius, zor bir maç oynayacaklarını vurgulayarak, "Bu maçı oynayacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sabırsızlıkla şampiyonluk maçını bekliyoruz. Kazanmak istiyorsanız komple iyi olmanız gerekir. Finalde oyunun her alanında iyi olmalısınız. Pek çok şey savunma kaynaklı olacaktır. Tabii ki hücumda verdiğimiz kararlar da çok belirleyici. Eğer hücumda akıllıca oynarsanız bu savunmamıza da yardımcı olur. Belki en iyi maçınızı oynayamazsınız ama komple doğru oynamalısınız." ifadelerini kullandı.

Sezon ortası takıma katılan 37 yaşındaki Errick McCollum için övgü dolu sözlerle bahseden Jasikevicius, "Wilbekin sakatlanınca sezonun o bölümünde oyun kurucu baktık. Çok şanslıydık Errick konusunda. Müthiş bir katkı oldu. Kariyeri boyunca zor anlarda ön plana çıktı. Dün de bunun çok güzel örneğini izledik." dedi.

Panathinaikos formasıyla 2009'da Vassilis Spanoulis ile şampiyonluk yaşadığının hatırlatılması üzerine Litvanyalı başantrenör, "Profesyonel oyuncu olduğumda çok hayal kurdum. NBA'e gitmek, şampiyon olmak gibi. Ama Avrupa Ligi finalinde Vassilis ile başantrenör olarak yan yana olacağımı hiç düşünmemiştim, hayal de etmemiştim. Bu inanılmaz bir durum." diye konuştu.

Fenerbahçe Beko'nun milli basketbolcusu Tarık Biberovic ise "Her iki takım da burada olmayı hak etti. En iyi olan kazansın kupayı. Kariyerimin en iyi basketbolunu oynadığım bir sezon geçiriyorum. Bunun için mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

Spanoulis: "Burada olmak harika bir duygu"

Başantrenörlük kariyerinin ilk Dörtlü Final'ini oynayan Monaco Başantrenörü Vassilis Spanoulis, harika duygular hissettiğini dile getirdi.

İki takımın da hak ederek finale geldiğini belirten Yunan başantrenör, "Burada olmak harika bir duygu. İki harika yarı final maçı izledik dün ve basketbolseverler keyif aldı. En önemlisi de bu. Artık tek bir maç var. Umarım en iyi olan takım maçı kazanır. Antrenör olarak oyunu hissetmeye çalışırsınız. Bireysel olarak ilerlemekten çok oyun planı olarak ilerlemeye çalışırım. Bazen bir hissiyatınız olur ve karşı tarafın hiç beklemediği bir isim sahaya sürersiniz. Bizim işimiz karar almak, bazen yanlış bazen doğru kararlar veririz." şeklinde konuştu.

Jasikevicius ile çok iyi bir arkadaşlıklarının olduğunu aktaran Spanoulis, "İkimizde basketbola aşığız. Kazanmayı seven insanlarız ama birlikte finalde antrenör olarak rakip olacağımızı hiç düşünmemiştim." dedi.

Zeljko Obradovic'le çalışmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Spanoulis, her başantrenörden farklı şeyler öğrendiğini kaydetti.

Monaco'nun ABD'li oyuncusu Diallo ise şampiyonluk için mücadele edeceklerinin altını çizerek, "Spanoulis'in gelişi bizim için dönüm noktası oldu. Bizim felsefemizi değiştirdi. Bununla birlikte herkesin sahada işi kolaylaştı. Onlar soyunma odalarını yaşamış insanlar. Bazen bizim aklımıza gelmeyen şeyleri söylüyorlar. Her şeyi nasıl yönetmemiz gerektiğini zamanında deneyimlemişler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *