Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
Konya Postası Gazetesi Spor Dünya şampiyonu Melih Erdem'in gözü 2027'de de zirvede

Dünya şampiyonu Melih Erdem'in gözü 2027'de de zirvede

Konya'da annesinin kendisini savunabilmesi amacıyla 10 yaşında kick boksa başlattığı 20 yaşındaki milli sporcu Melih Erdem, yaklaşık 10 yıllık spor hayatına 8 Türkiye şampiyonluğu, 1 Avrupa üçüncülüğü ve 1 dünya şampiyonluğu sığdırdı. Erdem, 2027'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda unvanını koruyarak zirvedeki yerini sürdürmek istiyor.

Dünya şampiyonu Melih Erdem'in gözü 2027'de de zirvede
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Milli sporcu Melih Erdem, dünya şampiyonluğuna uzanan kariyerini ve bu spordaki başarılarını anlattı.

Annesinin kendisini savunabilmesi için bir spor dalına yönlendirmek istediğini ifade eden Erdem, arkadaşının da yazıldığı spor salonunda 10 yaşında kick boksa başladığını söyledi.

Spora kısa sürede bağlandığını belirten Erdem, "Dershaneden çıkar çıkmaz salona gelirdim. Arkadaşlarımla gezmek yerine antrenman yapmayı tercih ederdim. Sporu çok sevdim. Her gün buraya gelip sürekli antrenman yapıyordum." diye konuştu.

Güçlü yumrukları nedeniyle antrenörü İzzet Arabacı'nın kendisine "Bam Bam" lakabını taktığını aktaran Erdem, ardından müsabakalara hazırlanmaya başladığını belirtti.

İlk müsabakalarına 2022'de yıldızlar kategorisinde çıktığını ve Türkiye şampiyonu olduğunu belirten Erdem, 2023'te gençler kategorisinde de şampiyonluğa ulaştıktan sonra Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olduğunu söyledi.

Macaristan'daki Dünya Şampiyonası'nda kariyerinin en önemli başarısını elde ettiğini vurgulayan Erdem, şunları kaydetti:

"2024'te Macaristan'ın Budapeşte kentinde Dünya Şampiyonası vardı. İzzet hocamla birlikte gittiğimiz bu şampiyonada dünya şampiyonu oldum. İstiklal marşımızı okuttum, bayrağımızı göndere çektirdim. Avrupa Şampiyonası'nda küçük bir sakatlık yaşadım. Ancak sakatlık sürecini yavaş yavaş atlatıyorum. İnşallah 2027'deki Dünya Şampiyonası'nda büyüklerde zirveyi koruyup yine dünya şampiyonu olmak istiyorum."

- "Annemin bir doktor oğlu olmadı ama bir dünya şampiyonu oğlu oldu"

Başarısında ailesi ve antrenörünün büyük emeği bulunduğunu belirten Erdem, "Annem okumamı çok istiyordu aslında. Böyle dövüşmemi hiç istemiyordu ama benim tercihim bu spor yönünde oldu. Annemin bir doktor oğlu olmadı ama bir dünya şampiyonu oğlu oldu." diye konuştu.

- "Melih'in dünya şampiyonluğu unvanını korumasını istiyoruz"

Antrenör İzzet Arabacı, Melih Erdem'in yaklaşık 10 yıl önce ailesi tarafından kulübe getirildiğini söyledi.

Erdem'in azim ve disipliniyle önemli başarılara ulaştığını belirten Arabacı, şöyle devam etti:

"Melih Erdem, 10 yıl gibi bir süreçte çok ciddi başarılar elde etti. Profesyonel çalışmalarımızla 8 kez Türkiye şampiyonluğu, Avrupa üçüncülüğü ve kick boksun en büyük turnuvası olan Dünya Şampiyonası'nda dünya şampiyonluğu unvanını kazandı. Melih'in dünya şampiyonluğuyla İstiklal Marşı'nı okutması bizim için büyük gurur kaynağı oldu. Şimdi ise 2027'deki Dünya Şampiyonası'nda daha önceden aldığı dünya şampiyonu unvanını tekrar elde ederek bu unvanı korumasını hedefliyoruz."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız