Konyaspor Sivasspor maçına çıkarken temsilcimiz ligin zirvesinde yedinci sırada rakip Sivasspor ise Lig’in 17. sırasında dibindeydi.
Hadi diyelim ki bu sıralama tesadüf kadrolara baktığımız zaman istatistiklere baktığımız zaman performansa baktığımız zaman biz gerçekten Sivasspor‘dan en az yedi kat daha öndeydik.
Zirvede yer alan ve zirve mücadelesini kendinden emin bir şekilde sürdüren temsilcimiz Konyaspor ligde düşme hattından kurtulabilmek için çırpınan Sivasspor karşısında ilk yarıda ne yazık ki bazı futbolcularımızın fazla özgüvenliliğinden kaynaklandığını inanmak istediğim laubali hareketlerinden dolayı devreyi 1.-1 kapattı.
İlhan hocanın 11 tercihin de yine sezon başından bu yana takıldığım iki oyuncu vardı.
Birincisi takım arkadaşları tarafından tam olarak rakip ceza alanında topla buluştu durulmayan ya da buluşturma başarısı gösterilemeyen Mame Diuf idi. Bu oyuncunun rakip ceza alanı içerisinde ne yapacağını hiç kimse önceden kestiremez onun için bu doğru bir tercihti.
Takımda asla hala görmeye tahammül edemediğim ama İlhan hocanın da vazgeçemediği isim ise Amilton’du.
Maç bana göre beklendiği şekilde başladı rakibinden her yönüyle kat ve kat üstün olan Konyaspor onuncu dakikadan sonra oyunda ağırlığını hissettirirken henüz maçın başında Bruno Paz in çok basit sarı kart görmesi hiç de iyi olmadı.
Muhammet’in tecrübesi ile çok şık golüyle öne geçmemizin ardından Calvo nun topla fazla özgüveni ile oynamasının ikinci hatası rakibe penaltıdan beraberliğe ulaşmasını sağladı aynı tecrübeli oyuncu bu pozisyondan önce de kendi ceza alanımız önünde topla oynaması yüzünden meşin Yuvarlağı rakibine kaptırmış ancak tehlike büyümeden önlenmişti.
İkinci yarıya başlarken İlhan hoca o lüzumsuz sarı kartı gören Bruna Paz’ın yerine Soner’i alarak başlıyordu.
İkinci yarıda rakip Sivasspor‘un gerçekten yapacağı bir şey yoktu nitekim kazanılan penaltı golüyle 2.-1 öne geçtikten sonra gerçekten anlaşılmayacak bir şekilde yeşil beyazların kazanma azmi düşüyordu. inancı düşüyordu mücadele gücü düşüyordu ve Sivasspor bütün bu dermansızlığı içerisinde elini kolunu sallaya sallaya yerden paslarla beraberlik gölünü buluyor ikinci yarının uzatmalarıyla istediğine kavuşuyordu yok yol kazası yol kazası tamam ama bizim takımda kazanma inancında bir problem var bu kantarda bir sorun var ve bunu da artık teknik kadro değil yönetim çözer diye düşünüyorum.