Konya
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4098 %0.24
53,5661 %0.56
6.875,62 % 0,87
Ara
Konya Postası Gazetesi Spor Brundle: Red Bull’da gerginlik bekliyor

Brundle: Red Bull’da gerginlik bekliyor

Eski Formula 1 pilotu ve Sky Sports sunucusu Martin Brundle, 2025 sezonunun zorlu başlangıcının ardından Red Bull'da “ağır tartışmalar” yapılması gerektiğini savunuyor

Okunma Süresi: 2 dk

Milton Keynes merkezli takım, 2025 sezonunun ilk iki yarışında ciddi zorluklar yaşadı. İki yarışın hemen ardından, Red Bull, çaylak Liam Lawson yerine dört yılını Racing Bulls’da geçiren Yuki Tsunoda’yı takıma dahil etme kararı aldı;. Bu durumun, Max Verstappen'i memnun etmediği Helmut Marko tarafından onaylandı.

RB21 ile ilgili sorunlar, Bahreyn Grand Prix'si sırasında da devam etti. Yarış sonrası yaşanan hayal kırıklığının ardından Red Bull'da takım patronu Christian Horner, Verstappen, Marko ve Pierre Wache katıldığı bir toplantı yapıldı. Marko, yarış sonrasında Sky Germany’ye şunları söyledi: “Endişe çok büyük.

“Daha önceden de söylediğim gibi, yakında güncellemeler gelmeli ki Verstappen, yeniden kazanabileceği bir araca sahip olsun. Şampiyonluk mücadelesi verebilmesi için sağlam bir temel oluşturmalıyız.”

Marko, takımın performansının da “çok endişe verici” olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “Rekabetçi olmadığımızı biliyoruz. Önümüzdeki yarışlarda yeni parçalar gelecek ve umarım iyileşme sağlanır.

“Birçok sorunumuz var. Ana sorun denge ve tutuş; bunun yanında frenlerle ilgili problemler de ortaya çıktı. Sonrasında, pitstop süreci de işleri zorlaştırdı. Bir sorun diğerini takip ediyor."

“Aracı en kısa sürede performanslı hale getirmemiz gerekiyor ve ayrıca pitstop standartlarının da işler halde olması şart. Aracımız en hızlı değil ve pitstoplar işe yaramıyor. Bu kabul edilemez.”

Martin Brundle, Christian Horner liderliğindeki takımın “çok sıkıntılı” hafta sonunu değerlendirirken, yapılacak tartışmalara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Bahreyn sonrası kalem yazısında Brundle şunları yazdı: “Verstappen’in yetenekleri bile Red Bull'u bu fena hafta sonundan kurtaramadı."

"Aracın kullanımı son derece zordu. Fren bölgelerinde yavaşlamak ve viraja girmek için sürekli mücadele etmek zorunda kaldı.

Verstappen, Pierre Gasly'nin Alpine'ini uzun süre takip ettikten sonra ancak son turda geçerek altıncılığı kurtarabildi.

Yuki Tsunoda ise Red Bull adına ilk puanlarını dokuzunculukla aldı. Ancak takımın sadece bir hafta önce Japonya Grand Prix’sinde zafere ulaştığı düşünülürse, Bahreyn'deki performans hem takım hem de izleyiciler için son derece kafa karıştırıcı oldu.

Brundle’a göre, Red Bull’da bu sonuçların ardından “ağır tartışmalar” yaşanması kaçınılmaz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *