Konya
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3180 %0.13
53,2479 %-0.08
6.868,08 % 0,76
Ara
Konya Postası Gazetesi Spor Briatore: "Alpine'in yeni takım patronu yakında açıklanacak"

Briatore: "Alpine'in yeni takım patronu yakında açıklanacak"

Flavio Briatore, Alpine'in yeni takım patronu için arayışlarının sürdüğünü açıkladı

Okunma Süresi: 2 dk

Alpine Formula 1 takımı, Mayıs ayı başında görevinden aniden ve derhal ayrılan Oliver Oakes'in yerine tam zamanlı bir takım patronu atama konusunda görünüşe göre sona yaklaşıyor.

Geçtiğimiz yaz Flavio Briatore tarafından Hitech GP operasyonundan transfer edilen Oakes, kardeşi William Oakes'in Metropolitan Polisi tarafından 'suç gelirlerinin transfer' suçlamasıyla tutuklanmasının ardından bir hafta geçmeden istifa etti.

O tarihten bu yana Briatore, takım patronu görevini üstlenmiş durumda. Ancak Renault'nun CEO'su Luca de Meo'ya 'icra danışmanı' sıfatıyla bağlı olması nedeniyle 'idari sebeplerle' takımın resmî temsilcisi yarış direktörü Dave Greenwood olarak görülüyor.

Buna rağmen, bu hafta sonu İspanya Grand Prix'si öncesinde düzenlenen cuma günkü basın toplantısında Alpine adına Greenwood değil, Briatore yer aldı.

Briatore, "Yeni bir takım patronu için arayıştayız. Şu an için değişen bir şey yok."

"Açıkçası Ollie adına üzgünüm çünkü onunla çok iyi bir ilişkim vardı. Gerçekten iyi bir takım patronuydu. Ne yazık ki kişisel sebeplerle görevini bırakıp Alpine'den ayrıldı."

"Hâlâ arayıştayız ve bu konuda hata yapmak istemiyoruz. Ama yeni takım patronuna karar verdiğimiz an, bunu size duyuracağız." dedi.

Oakes'in Alpine'den ayrıldıktan sonra bir süre Dubai'de bulunduğu ve Monako Grand Prix hafta sonunda da pistte olduğu, ancak F3 ve F2 ekiplerinin bulunduğu çok katlı Parking des Pecheurs bölgesinden ayrıldığında göz önünde olmamaya çalıştığı bildirildi.

Yeni takım patronunda ne gibi nitelikler aradığı sorulduğunda Briatore, "Bu işi yapabilecek çok sayıda insan var."

"Ama biz gerçekten nitelikli birini arıyoruz; anlayan, işi kavrayan ve bu takımın bir parçası olmak isteyen birini."

"Bu yeni Alpine yolculuğunun bir parçası olmak isteyen birkaç kişiyi tanıyorum. Hızlı bir karar vermeye çalışıyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *