Konya
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,7339 %0.19
51,9339 %-0.02
7.075,98 % 2,56
Ara
Konya Postası Gazetesi Spor Başkan Atiker açıkladı: Konyaspor’da borç 2,4 milyar TL olabilir!

Başkan Atiker açıkladı: Konyaspor’da borç 2,4 milyar TL olabilir!

TÜMOSAN Konyaspor Kulübü Başkanı Ömer Atiker, basınla bir araya geldi. Başkan Atiker, kulübün güncel borcu ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Atiker'e Kulüp Basın Sözcüsü Cengiz Yönet ve Futbol Şube Sorumlusu Yusuf Küçükbakırcı eşlik etti.

KAYNAK: H. Uğur ÖZTEKE
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Stadyumu’nda gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Atiker, göreve gelirken kulüp adına yapılacak çalışmaların basın sözcüsü tarafından yapılması hususunda karar aldıklarına değindi. 

Başkan Atiker, " 13 Haziran 2025 tarihinde göreve geldiğimizde kulübün transfer yasağı vardı. Kulübün açıklanan yaklaşık borcu 1 milyar 550 milyon TL seviyesindeydi. Ayrıca bu borçlara dahil edilmeyen süreçte zaman içerisinde öngörülen önceki sezon futbolcu alacakları kur farkları. Kredi borcu faizi yapılandırma farkları.

SGK sosyal yönetim kurumu yapılandırma farkı, vergi yapılandırma farkı ve sekiz futbolcuya ait FIFA ve diğer kulüpler dosyası ödemeleri.

İlk gün bu dosyalarla karşılaştık. Acil ödemeleri yaparak transfer hesabını kapattık. Göreve geldiğimizde kulübümüzün 54 sözleşmeli profesyonel futbolcusu vardı. Yaptığımız çalışmalar ile kadromuzu 40 futbolcuya düşürdük. Bu süreyi yönetirken ilk 6,5 ayda yönetim kurulu olarak yaklaşık 500 milyon TL'ye kasa kolaylığı yaptık. Ayrıca 120 milyon TL'ye kefalet desteği olmak üzere toplamda yönetimimiz 620 milyon destek sağlamıştır. Ayrıca federasyonlar, reklamlardan, hocalardan, sponsorluklardan, kombinelerden, bilet satışlarından ve bağışlardan yaklaşık 600 milyon TL tutarında yönetim kurulu kasasına girilmesini sağladık. Bu kaynaklar günü kurtarmak için değil, kulübümüzün geleceğini inşa etmek için kullanılıyor. Bu süreden sonra itibariyle yaklaşık borcumuz 2.4 milyar TL olmasını öngörüyoruz.

Devir alınan borç miktarımız 1 milyon 2550 milyon TL. Yapılandırma kur farkı faiz farkı 250 milyon TL. 2025-2026 sezon gelir gider farkı. Bu rakamları topladığımız zaman kulübün sezon tahmini doğrusu 2.4 milyar TL olacaktır. Bu borcun ödemesi için gerekli çalışmalarımız yapılmaktadır. İnşallah kulübümüze sürekli gelir getireceğiz. Farklı ürünlerden oluşacak ciddi imkanları oluşturuyoruz. Beysu tesislerinde tüm hakları Konyaspor'a ait olmak üzere Konyaspor markanın su üretimi.

Ayrıca başka firmalarla da Konyaspor markası adı altında farklı ürün üretimleriyle biz bunu kolaylaştırmak istiyoruz. Ve böylelikle de sağlıklı bir gelir elde etmek istiyoruz.

SGK ve vergi borçlarına değinecek olursak, kulübümüzün en önemli sorunlarından biri Sosyal Güvenlik Kurumu ve vergi borçları. Bizler TÜMOSAN Konyaspor'u yönetirken yalnız spor tipi değil, kamusal sorumluluklarında farkındayız.

Yaptığımız yapılandırmalar sonucunda 91 milyon TL tutarındaki Sosyal Güvenlik Kurumu borcunun yüzde 10'unu peşin ödeyerek geri kalan rakamı 24 ay taksitlendirdik.

347 milyon TL tutarındaki belgi borcunun %10'unu ödeyerek geri kalan rakamı yeniden 30 ay taksitlendirdik" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *