TÜMOSAN Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final müsabakasında deplasmanda Beşiktaş’a konuk oldu.
Tüpraş Stadyumu’nda oynanan mücadelenin ilk çeyrek saatlik diliminde iki takımdan da gol sesi çıkmadı. Beklenenin altında kalan ilk devresinde en etkili pozisyon ev sahibi ekipten geldi. İstanbul ekibi 36. Dakikada El Bilal Toure’nin ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan çekilen şutu direkten döndü.

Devrenin son bölümünde baskısını artıran Siyah beyazlı ekip, 43. Dakikada bir kez daha etkili geldi. İstanbul temsilcisinde Oh Hyeon Gyu’nun kaleyi bulan şutunda kaleci Bahadır gole izin vermedi. Mücadelenin ilk yarısında iki takımdan da gol sesi çıkmadı ve takımlar devre arasına 0-0 eşitlikle girdi.

İkinci yarıya daha istekli başlayan Konyaspor, üst üste kazandığı duran toplarla rakip kalede baskı kurmaya çalıştı. Ancak final paslarında istediği kaliteyi yakalayamadı. Temponun arttığı ikinci devrede ev sahibi ekip önemli fırsatlarla gelse de kaleci Bahadır geçit vermedi. Mücadelenin son bölümünde temposunu arttıran Konyaspor 80. Dakikada Enis Bardhi ile gole yaklaştı ancak top dışarı çıktı. Bu pozisyonun ardından baskısını sürdüren Yeşil beyazlı ekip dakika 87’de Enis Bardhi gole ulaştı ancak gol ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.
Temsilcimiz 90+5’te Beşiktaşlı oyuncunun Olaigbe'ye müdahalesi sonucu penaltı kazandı. Anadolu Kartalı 90+8’de Enis Bardhi’nin penaltı golüyle kupada finale yükselme şansı yakaladı.
Temsilcimiz final mücadelesinde Trabzonspor- Gençlerbirliği galibiyle 22 Mayıs Cuma günü saat 20:45’te Antalya’da karşılaşacak.