Konya
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0509 %0.06
56,3872 %0.30
6.639,51 %1.59
Konya Postası Gazetesi Magazin Erenköy Anaokulunun anlamlı başarısı

Erenköy Anaokulunun anlamlı başarısı

Erenköy Anaokulunun anlamlı başarısı
Okunma Süresi: 2 dk

Selçuklu Belediyesi 7. Fikir Destek Programı kapsamında Erenköy Anaokulu koordinatörlüğünde düzenlenen; Süleyman Şah Anaokulu, Öğretmen Fatma Menekşe Özel Eğitim Anaokulu, Sille İlkokulu ve Şehit İbrahim Betin Anaokulundan 100 öğrenci ve 10 öğretmenin yer aldığı, Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen yürütülen "İlk İlmek İlk Kilim"" kodlama ve dokuma projesi sergisinin açılışı M1 AVM de yapıldı.

Projede öğrencilerin ince motor becerileri olan el kasları gelişiminin yanında, sıralı işlem basamaklarını kullanmayı öğrenmeleri ve problem çözme  becerilerini geliştirmeleri amaçlandı. Proje sonucunda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel dokuma kültürü, yeni eğitim sitemi olan kodlamayla bütünleştirilerek öğrencilere aktarıldı. Öğrencilerin ürettikleri kilim parçaları patchwork tekniği ile birleştirilerek dokuma kilim üretildi ve sergi alanında sergilendi.

Açılış programında protokol üyeleri projede görevli olan öğretmenlere plaket takdiminde bulundular. Minik öğrencilerin hazırlamış olduğu Halk Oyunu gösterisini izledikten sonra sergi açılışını yaptılar ve sergi alanını gezerek, ilgililerden proje hakkında bilgi aldılar. Açılış programına Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ali Düz, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yigît ve il Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Aynur Türkoğlu, Okan Tekkalan, Selçuklu İlçe Millî Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, İlçe Şube Müdürleri,Okul müdürleri  öğretmen, öğrenci ve veliler de katıldılar. (Melike SAĞLIK)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız