SIRÇALI OTEL
Orda bir yerde gibi görünse de, orda bir yerde değil şehrin tarihi merkezinde Sırçalı (Suriçi) Otel.
Sırçalı (Suriçi) Otel, Türkiye’de örnek ünlü Sahipata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanarak Temmuz ayında hizmete girdi.
Geride kalan hafta biri 5 yıldızlı otel yöneticisi diğeri YMM olan iki arkadaşla yemek yedikten sonra, merak ettiğimiz Sırçalı Otel’e gittik. Kimseyi tanımadığımız otelde girişte karşılaştığımız görevliye oteli o arada mümkünse, odaları görmek istediğimizi söyledik. Kat sorumlusu olduğunu söyleyen görevli kırmayıp, otel hakkında kısa bir bilgiden sonra bize müsait olan odaları gösterdi. Aşağıya indiğimizde de, Lobi de bize Meram Gazozu ikram edildi. Bizim içtiğimiz buz gibi Karadutlu gazoz enfesti.
Kırk yıldır otel yöneticiliği yapan, yurt içi ve yurt dışı otel işletmeciliği alanında bilgi sahibi olan arkadaşıma Sırçalı Otel’i nasıl bulduğunu sordum. Odaları gezerken hayranlığını gizleyemeyen arkadaşım: “Böyle olduğunu sanmıyordum. Çok şaşırdım. Harika ve mükemmel” dedi.
YMM arkadaşımda “Çok iyi düşünülmüş. Şehrin tarihi merkezinde. Şehrin kalbinde. Eski ve yeni Konya bir arada. Burada kalacaklar için büyük kolaylık” dedi.
SIRÇALI (SURİÇİ) OTEL
-Şehrin merkezine yürüme mesafesi.
-Yakın komşu olduğu Sırçalı Medrese’nin büyüleyici motifleri.
-Modern tasarım ve şıklık.
-Tarihin derinlikleri.
-Kültürel zenginlik.
-Zamana yolculuk.
-Otantik konaklama.
-Ahşap kokusu.
-Nostalji.
-Zerafet.
-Ambiyans.
-Tarihi taş bina.
-İki ayrı yatak seçeneği.
-Çini yatak başlıklı odalar.
-Konforlu özel konaklama.
-Ferah süit oda.
-Ferah standart oda.
-Gezgin odası.
Sırçalı(Suriçi) Otel, Meram Belediyesi iştiraki otel bir otel.
Kalınamıyorsa, gidip görmek gerekiyor.
Biz gittik, gördük ve yazdık.
Sırçalı, insanı sarıp-sarmalayan-etkileyen otel üstü, bir otel.