Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2530 %0.07
53,3064 %0.24
6.850,07 % 0,44
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Yeniden Refah Partisi Milletvekili Yüksel, "İsrail umuda saldırdı”

Yeniden Refah Partisi Milletvekili Yüksel, "İsrail umuda saldırdı”

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, İsrail'in Madleen Gemisi’ne müdahalesini “insanlık vicdanına saldırı” olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Okunma Süresi: 2 dk

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Gazze’ye insani yardım götürmekte olan Madleen Gemisi’ne İsrail tarafından uluslararası sularda yapılan müdahaleyi sert ifadelerle eleştirdi. Yüksel, yaşananları “tüm insanlığın vicdanına yönelik bir saldırı” olarak nitelendirerek, uluslararası toplumu sessizliğini bozmaya çağırdı.

"Yardım Değil, İnsanlık Onuru Taşınıyordu"

Madleen Gemisi’nin taşıdığı yükün yalnızca temel ihtiyaç malzemeleri değil, insanlık onuru olduğunu vurgulayan Yüksel, “Bu barışçıl yardım seferini hedef almak; insanlık onuruna, evrensel değerlere ve hukuk ilkelerine açık bir saldırıdır. İsrail’in bu eylemi, sürdürdüğü soykırım politikalarının bir devamıdır” dedi.

“İsrail’in Vahşetine Daha Ne Kadar Sessiz Kalınacak?”

İsrail’in Filistin halkına yönelik politikalarının artık bir soykırım boyutuna ulaştığını ifade eden Yüksel, uluslararası kamuoyuna seslenerek şöyle konuştu:
“Kurulduğu günden bu yana kan ve gözyaşı getiren İsrail devleti, şimdi de barışçıl yardım taşıyan bir gemiyi hedef alarak gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Uluslararası toplum bu sistematik vahşete daha ne kadar sessiz kalacak?”

“Gemide Değil, Vicdanda Saldırı Yapıldı”

İsrail’in sadece bir yardım gemisini değil, aynı zamanda tüm insanlığın ortak değerlerini hedef aldığını söyleyen Yüksel, müdahalenin uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe sayan bir eylem olduğunu belirtti. “Bu saldırı, insanlık vicdanına yapılmış bir saldırıdır” dedi.

“12 Yürekli Kahraman, Umudun Adıdır”

Gemide yer alan 12 gönüllüyü “kahraman” olarak niteleyen Yüksel, onların gösterdiği cesaretin tüm insanlık adına bir duruş olduğunu belirtti.
“Bu cesur insanlar zulme karşı insanlık onurunu savunmuştur. Onlar, bizim yüz akımız ve insanlığın umududur” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Yüksel, açıklamasının sonunda uluslararası kurumlara ve İslam dünyasına, İsrail’in sistematik ihlallerine karşı somut adımlar atma çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *