Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,1053 %0.13
53,1046 %0.04
6.356,91 % -0,82
Konya Postası Gazetesi Konya Velespit Müzesi spor söyleşilerine Milletvekili Mehmet Baykan konuk oldu

Velespit Müzesi spor söyleşilerine Milletvekili Mehmet Baykan konuk oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Velespit Müzesi’nde spor kültürünü yaygınlaştırmak ve bisiklet farkındalığını artırmak amacıyla spor söyleşileri düzenleniyor. Programa konuk olan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya’nın spor alanındaki geçmişini ve bugün ulaştığı noktayı anlattı.

Velespit Müzesi spor söyleşilerine Milletvekili Mehmet Baykan konuk oldu
KAYNAK: Konya Büyükşehir Belediyesi
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Velespit Müzesi’nde spor kültürünü yaygınlaştırmak ve bisiklet farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen “Velespit Müzesi Spor Söyleşileri” devam ediyor.

Velespit Müzesi Spor Söyleşileri programına uzun yıllar üst düzey spor yöneticiliği de yapan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan konuk oldu. Baykan söyleşide, Konya’nın spor alanındaki geçmişini ve bugün ulaştığı noktayı değerlendirdi.

Konya’nın gerek merkezi idarenin gerekse yerel yönetimlerin yaptığı yatırımlar ve organizasyonlarla bir spor şehri haline dönüştüğünü aktaran Baykan, “2021 İslami Dayanışma Oyunları buna yakın zamanda en büyük örnek oldu. Arkasından Karate Gençler Dünya Şampiyonası. Voleybol, basketbol, Konya’mızdaki pek çok organizasyon. Yani 10.000 kişilik salonumuz var. Dönüp baktığın zaman federasyonlar hep İstanbul'da olmayalım, Anadolu'ya çıkalım dediği zaman önce tesise bakar” dedi.

“TÜRKİYE'DE BİSİKLET ADINA YAPILACAK ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARIN TEK ADRESİ KONYA’DIR”

Türkiye'de bisiklet adına yapılacak uluslararası organizasyonların tek adresinin Konya olduğunu kaydeden Baykan, “Hem Konya'nın bisiklet kenti olması hem veledrom olması hem de geleceğe yönelik yol bisikletinde olimpiyatlarda 3 madalya varken pist bisikletinde 40'a yakın madalya söz konusu olması. Yakın zaman içerisinde bu noktada bir olimpiyat madalyamız olacağını düşünüyorum. Spor Başkentliği yaptı Konya. Şimdi Avrupa Bisiklet Başkentliği yapıyor. Bütün bunların üstünde uluslar organizasyonlar oldu, olmaya devam ediyor. Böyle baktığınız zaman sporu böyle bir eğlence, işte gençleri kötü alışkanlıklarına alıp koyma gibi bir hadise olarak göremezsiniz artık. Yani bir yaşam biçimi haline gelmiş durumda” değerlendirmesini yaptı. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın da katıldığı söyleşide Baykan katılımcıların sorularını da cevapladı.

Kılıçarslan Meydanı’nda bulunan Velespit Müzesi’ndeki spor söyleşilerine daha önce Bisiklet Milli Takım Antrenörü İbrahim Şimşek, World Athletics Bronze Hakemi Gülsen Tosun Tunç, Konya Büyükşehir Belediyespor Judo Takımı Antrenörü Hakan Aydoğan ile Avrupa ve Dünya Şampiyonu Judocu A Milli Takım Sporcusu Sinem Oruç konuk olmuştu.

Konya Kültür Sanat Youtube Kanalı’ndan da yayınlanan “Velespit Müzesi Spor Söyleşileri” farklı konukların katılımıyla sporseverleri buluşturmaya devam edecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız