Vali Akın, Hava Savunma ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen iftar programında Mehmetçikler, şehit aileleri ve gazilerle buluştu. General Şükrü Olcay Kışlası’nda gerçekleştirilen programa çok sayıda protokol üyesi de katıldı.
İftar programında konuşan Vali Akın, milletin tarih boyunca büyük mücadeleler vererek bugünlere ulaştığını belirterek, 12 Mart’ın aynı zamanda İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Akın, İstiklâl Marşı’nın milletin imanını, inancını ve bağımsızlık mücadelesini en güçlü şekilde yansıttığını ifade etti.

Türk ordusunun millet için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Akın, “Mehmetçiklerimiz fedakârlık, sabır, dayanışma ve kardeşlik duygularını asker ocağında pekiştiriyor. Askerlik hizmeti gençlerimize önemli tecrübeler kazandırıyor.” dedi.
Mehmetçiklerin Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelerek güçlü dostluklar kurduğunu ifade eden Akın, askerlik hatıralarının ömür boyu unutulmadığını belirtti.
Konuşmasının sonunda Mehmetçiklere hayırlı tezkereler dileyen Akın, yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da tebrik ederek programa katkı sunan komutanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa Vali Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Cemil Lütfi Özkul, Hava Savunma ve Garnizon Komutanı Yusuf Diker, İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, il protokolü, şehit aileleri, gaziler ve Mehmetçikler katıldı.

