Merkez İlkokulu 3- D sınıf öğrencilerinin Hayat Bilgisi dersine katılan Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu; "Yerel Yönetimler" konusunu öğrencilerle birlikte işledi.
Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, belediyecilik ve yerel yönetimlere dair hazırladıkları soruları tek tek Başkan Ustaoğlu’na yöneltti.
Yerel yönetimlerin şehir hayatındaki rolünü örneklerle anlatan Başkan Ustaoğlu, belediye hizmetlerinin günlük yaşamı nasıl kolaylaştırdığını paylaştı.
Belediyelerin sadece altyapı ve üstyapı hizmetleri sunan kurumlar değil, aynı zamanda toplumun her kesimine dokunan, özellikle de çocukların geleceğine katkı sunmayı amaçlayan kurumlar olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, “ Bu gün okulumuzda gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde gördük ki çocuklarımız yerel yönetimler konusunda oldukça bilinçli ve meraklı. Öğrencilerimizin ortaya koyduğu özgüven, öğrenme isteği ve samimiyet bizleri gerçekten çok etkiledi. Onların gözlerindeki merak, bu görevin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha hatırlattı. Sordukları sorular, öğrenmeye ne kadar açık olduklarını ve bilinçli olduklarını ortaya koydu.
Bu vesileyle başta okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz olmak üzere çocuklarımıza emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu tür buluşmalar, çocuklarımızın erken yaşta yerel yönetimler hakkında bilinçlenmesi açısından oldukça kıymetli. Bizler de bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda yetişmesi, kendilerini geliştirmesi ve mutlu bireyler olması önceliklerimiz arasında yer almaktadır” dedi.
Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun Merkez İlkokulu ziyaretinde Okul Müdürü Cemal Şahin, 3/D sınıfı öğretmeni Adem Kiremitçi, de hazır bulundu.