81 ilde gerçekleşen bilgi yarışmasının Konya ayağında 31 ilçede eşzamanlı olarak gerçekleştirildi. Yarışmaya yüzlerce noktada, binlerce ortaokullu öğrenci katılım sağladı. AGD Konya Şube Ortaokullar Komisyon Başkanı Abdullah ELMA yarışma öncesi yaptığı açıklamada kaybedeni olmayan yarışmadaki amacın Peygamber Efendimiz (sav) in hayatını ve ahlakını gençliğin kalbine yerleştirmek ve Allah’ın rızasını kazanmak olduğunu söyledi.

Konya’da 135 noktada gerçekleşen yarışma hakkında Elma ayrıca şu sözlere yer verdi: “Ülkemizde binlerce noktada 100 binlerce öğrencinin katılımıyla en güzel insan Peygamber efendimiz (sav) hayatını öğrenen gençlerimizle bir araya geliyoruz. Konya’da 31 ilçemizde yine 135 noktada binlerce gencimizle aynı tatlı telaşın içerisindeyiz. Kaybedeni olmayan bir yarışmadayız. Bu yarışmanın en önemli noktası, en güzel insanın hayatını tanıyıp, bu hayatı kendi hayatımızda uygulayıp, Rabbimizin rızasını kazanmak ve Efendimiz (sav)in sünneti seniyesini anlamak ve icra etmek. Önce ahlak ve maneviyat şuuruyla çalışan Anadolu Gençlik Derneğimiz bugün böylesi güzel bir faaliyetle Türkiye’mizin geleceği olan gençlerimiz için çalışmaya, mücadele etmeye, onları en güzel hale getirme yolunda adım atmaya devam ediyor. Düzenlediğimiz faaliyetlerle onları hayırla meşgul ediyor ve yanlış işlerden alıkoymayı hedefliyor. Böylelikle daha büyük daha güzel bir Türkiye’mizin geleceği için ve yeni bir Dünyanın kurulması için canla başla çalışıyoruz” dedi.
Yarışmada Türkiye geneli 7 öğrenciye Umre ödülü ve çeşitli ödüllerin olduğu, ayrıca Konya geneli ödüllerinde olduğunu vurgulayan Elma sözlerine şu şekilde devam etti: “Maddi ve manevi bir dolu kazananın olduğunu bu vesileyle hatırlatıyoruz.
Başta Konya birincimiz olmak üzere dereceye girenlere 15.000 TL, 12.5000 TL, 10.000 TL, 7.500 ve 5.000 TL şeklinde ödüllerinin yanında, Genel merkez ve ve 31 ilçemizin de öğrencilerimize ayrı ayrı ödülleri de yer almaktadır. Efendimizin hayatını okuyarak İslam’ı en güzel şekilde yaşayabilmenin, o güzel ahlakı en güzel şekilde kazanabilmenin ödülünün daha değerli olduğu aşikardır” dedi. Elma son olarak sınava katılan öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ederek sözlerini şu şekilde tamamladı.
“Bu çalışmanın cennet vesilesi olmasını hem gençlerimiz için hem bizler için Cenabı Mevla’dan niyaz ediyoruz.”
