Moğolistan’a uzanan zorlu dünya turu yolculuğuna çıkan üç Fransız bisikletçi, Uluslararası Beyşehir Bisiklet Evi’nin bugünkü konukları oldu. Fransa’dan yola çıkan Vincent Dravet, Steve Le Roux ve Floriane Brion, Beyşehir durağında Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından misafir edildi.
Yolculuk sırasında Floriane Brion’un ani rahatsızlanması nedeniyle tedavi gören bisikletçiler, istirahat sürelerini Beyşehir’de uzattı. Dernek yetkilileri, bu ilham verici ve zorlu yolculukta sporculara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Beyşehir’e gelen yabancı tur bisikletçilerine, dünyada benzeri olmayan bir anlayışla otel konaklama ve yemek desteği sağlayan Huğlu Outdoor sponsorluğuna, dernek yönetim kuruluna ve Kooperatif Başkanı Naci Tanık’a teşekkür edildi. Ayrıca, bisikletçilere dünya turları boyunca eşlik edecek hediye formaların sponsoru Selçuklu Mermer’e de katkılarından dolayı şükran sunuldu.
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından yapılan açıklamada, Beyşehir’in misafirperverliğinin dünyaya tanıtılmasına katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür edilerek, ilçenin uluslararası bisiklet turizmi açısından önemli bir durak haline geldiği vurgulandı.