Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,4792 %-0.02
53,3552 %0.15
6.205,50 % -1,30
Konya Postası Gazetesi Konya TÜRSAB Konya BTK Başkanı Durmuş’tan Isparta’daki feci kaza sonrası açıklama

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Durmuş’tan Isparta’daki feci kaza sonrası açıklama

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Seyit İbrahim Durmuş Isparta’nın Gelendost ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişinin hayatını yitirmesi ve aralarında sürücünün de bulunduğu 25 kişinin yaralanması üzerine acımız büyük diyerek, “Kamuoyunda tartışıldığı gibi, bu organizasyon herhangi bir seyahat acentasının düzenlediği bir tur değildir. Aksine grubun otobüs kiralayarak gerçekleştirdiği bir yolculuktur” diye konuştu.

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Durmuş’tan Isparta’daki feci kaza sonrası açıklama
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Seyit İbrahim Durmuş yaptığı açıklamada Kazaya karışan aracın, bir seyahat acentası tarafından düzenlenen paket tur veya organizasyon kapsamında faaliyet gösteren bir tur aracı değildir diyerek, “Isparta’nın Gelendost ilçesinde meydana gelen ve can kayıplarına neden olan elim kaza, Konya’da yaşayan herkesi derinden üzmüştür. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Kaza sonrasında kamuoyunda yer alan bazı haber ve yorumlar nedeniyle önemli bir hususun doğru anlaşılması gerekmektedir. Kazaya karışan araç, bir seyahat acentası tarafından düzenlenen paket tur veya organizasyon kapsamında faaliyet gösteren bir tur aracı değildir. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 26 kişiden oluşan grup tarafından araç kiralanarak Isparta’nın Barla beldesine ziyaret gerçekleştirilmiş, kaza da dönüş yolculuğu sırasında meydana gelmiştir. Yaşanan bu acı olayın, ülkemizde faaliyet gösteren seyahat acentalarının düzenlediği organizasyonlar ve profesyonel turizm faaliyetleriyle karıştırılmaması önem taşımaktadır. Seyahat acentaları, mevzuatın öngördüğü yükümlülükler çerçevesinde faaliyet göstermekte; ulaşım, rehberlik, sigorta ve organizasyon süreçlerini belirli kurallar doğrultusunda yürütmektedir” dedi.

“GÜVENLİĞİN NE KADAR HAYATİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR”

Bu elim kazanın tüm yolculuklarda güvenliğin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdiğine dikkat çeken Seyit İbrahim Durmuş, “Elbette bugün önceliğimiz sektör tartışması yapmak değil, kaybettiğimiz canların acısını paylaşmaktır. Ancak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi de büyük önem taşımaktadır. Bir olayın niteliğinin doğru aktarılması, hem vatandaşlarımızın sağlıklı bilgiye ulaşması hem de konuyla ilgisi bulunmayan kurum ve sektörlerin haksız şekilde tartışmaların içine çekilmemesi açısından gereklidir. Bu elim kaza, hangi amaçla yapılırsa yapılsın tüm yolculuklarda güvenliğin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha göstermiştir. İnsan hayatı her türlü planın, programın ve hesabın üzerindedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız