Konya
Parçalı az bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0
Konya Postası Gazetesi Konya Türkiye’nin en büyük fuarı 8 Mart’ta açılıyor

Türkiye’nin en büyük fuarı 8 Mart’ta açılıyor

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı fuarları arasında gösterilen Konya Tarım Fuarı, 8-12 Mart 2022 tarihlerinde on sekizinci kez tarım sektörünü bir araya getirmeye hazırlanıyor. Sektörün ihracat rakamlarına çok önemli bir katkı sağlamayı hedefleyen fuar, tüm hazırlıklarını tamamladı

Türkiye’nin en büyük fuarı 8 Mart’ta açılıyor
Okunma Süresi: 4 dk

Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı adıyla da bilinen Konya Tarım Fuarı, Tüyap Konya Fuarcılık tarafından Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlenecek. Fuar; Tarım ve Orman Bakanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), T.C. Konya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Pankobirlik, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, MÜSİAD Konya Şubesi, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve KOSGEB tarafından destekleniyor.

ÖZLEM BİTİYOR

Konya Tarım Fuarı ile ilgili Tüyap Konya Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve fuar paydaşlarının katılımlarıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Tüyap Konya Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Tüyap Fuarcılık Grubu olarak tarım fuarlarımızı açmaya devam ediyoruz, bu sene düzenleyeceğimiz ilk tarım fuarımız ‘Özlem Bitiyor’ sloganıyla 8 Mart’ta Konya’da başlayacak. Konya Tarım Fuarı gerek katılımcısı, gerek profesyonel ziyaretçisi ve gerekse de sergileme alanının genişliğiyle Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olarak karşımıza çıkıyor. Fuarımıza bu yıl 20 ülkeden 461 firma ve firma temsilciliği katılıyor, 96.000 metrekarelik alanda sektördeki en yeni ürünlerini sergileyecekler. Yine fuarda 116 ülkeden ve ülkemizin 75 şehrinden on binlerce ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Bu sene de özellikle Tüyap’ın Kuzey Makedonya, Gürcistan, Rusya ve İran’da olmak üzere 4 ülkede bulunan yurt dışı ofisleri ile beraber gerçekleştirdiğimiz önemli pazarlama faaliyetleri sayesinde binlerce yabancı iş insanını şehrimizde ağırlayacağız. Böylece fuar alanımızdaki katılımcılarımızın yanı sıra Konya’daki esnaflarımızın da yüzünü güldürecek bir döviz girdisi sağlayacağız. Tüm şehrin heyecanla beklediği Konya Tarım Fuarı’nın şimdiden bereketli olmasını temenni ediyor, iş birlikçi ve destekçi kurumlarımızın hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu

SEKTÖRÜN DÜNYA ÇAPINDA BULUŞMA NOKTASI

Basın toplantısında söz alan Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ise, “İki yıllık aradan sonra Konya Tarım Fuarı’nı bu sene ayrı bir heyecanla gerçekleştiriyoruz. Fuarımız, sektörün dünya çapında buluşma noktası olması özelliğini devam ettirecektir. Bu sene de fuar kapsamında düzenleyeceğimiz uluslararası B2B organizasyonu, fuarımızın marka değerini yükselterek iş ve ticaret için fuarımızı tercih eden herkesin kazancını artıracaktır. 18. Konya Tarım Fuarı’nın şehrimizin 2022 yılı ihracat rakamlarına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Konya’nın 3 milyar dolar seviyesine getirdiğimiz ihracatında yeni hedeflerimizi gerçekleştirmek için fuarcılık sektörümüzde her türlü çalışmayı Konya Ticaret Odası olarak tüm kurumlarımızla ve firmalarımızla iş birliği içinde yapmaya devam edeceğiz” dedi.

TARIM MAKİNELERİ ENDÜSTRİSİ HIZ KESMİYOR

TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal da, “2 milyar dolar ihracat bandını zorlayan sektörümüz, sahip olduğu rekabetçi fiyat kalite avantajını ülkemiz ve dünya çiftçilerine gösterebilmek amacıyla Konya Tarım Fuarı’na ayrı bir önem vermektedir. Bu vesile ile fuar süresince özellikle uluslararası kapsamda yeni iş bağlantılarının yapılacağına dair umudumuzun yüksek olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu.

TİCARET İÇİN ÖNCE SAĞLIK

Pandemi tedbirlerini kesintisiz sürdüren Tüyap, Konya Tarım Fuarı’nda da katılımcı ve ziyaretçilerinin sağlığını korumak için aldığı tedbirleri titizlikle uygulayacak. Yeni dönemin hassasiyetlerine uygun olarak tüm önlemler alındı. Hijyen uygulamaları, ateş ölçümü, sosyal mesafeye uygun ortak alanlar, havalandırma sistemlerindeki iyileştirmeler fuar alanında devam edecek. HES kodu kontrolü ile katılımcı ve ziyaretçiler fuar alanına kabul edilecek. Katılımcılar ve ziyaretçiler MyTüyap mobil uygulaması üzerinden fuar davetiyesi alabilecek. Fuar yaka kartını oluşturarak fuar alanına hiçbir ekstra baskılı karta ihtiyaç duymadan mobil uygulamadaki QR kodu okutarak temassız bir şekilde giriş yapabilecekler. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız