Konya
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3566 %0.23
53,4962 %0.46
6.890,21 % 1,09
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Türkiye, terörle mücadelede yeni bir döneme girdi

Türkiye, terörle mücadelede yeni bir döneme girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada küresel krizlere rağmen Türkiye’nin sağlam vizyonla yoluna devam ettiğini vurguladı. PKK’nın fesih kararına da değinen Erdoğan, “En büyük kazanan şehit anneleri ve Kürt kardeşlerimizdir” dedi.

Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Anneler Günü’nü kutlayarak başlayan Erdoğan, “Eli öpülesi tüm annelerimize hürmetlerimi sunuyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin onurlu annelerine sabır diliyorum. Annelerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin güçlü vizyonu ve kararlı duruşuyla yoluna devam ettiğini belirten Erdoğan, “Yolumuzu kesecekler diye yola çıkmaktan çekinen bir hükümet değiliz. 23 yıldır hedeflerine emin adımlarla yürüyen bir iktidarız” dedi.

Küresel ölçekte yaşanan belirsizliklere dikkat çeken Erdoğan, “İnsanlık, son yılların en sancılı dönemlerinden geçiyor. Yeni küresel düzen hâlâ netleşmiş değil. İnsanlık adeta bir bilinmezliğe sürükleniyor. Ancak Türkiye, bu kaotik ortamı en iyi yöneten ülkeler arasında yer alıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kriz dönemlerinde etkinliğini gösterdiğini kaydeden Erdoğan, “Milletimizin desteğiyle hayata geçirilen bu yönetim modelinin isabeti, zaman geçtikçe daha net anlaşılıyor. Türkiye'nin kaptan köşkü, ehil kadroların elindedir” şeklinde konuştu.

Yatırımcılara ve vatandaşlara da mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel çalkantılar kimseyi endişelendirmesin. Yatırımcılarımız kaygıya kapılmasın. Türkiye’nin pusulası, daima aydınlık bir geleceği göstermektedir” ifadelerine yer verdi.

PKK’nın silahlı faaliyetlerini sonlandırma ve örgüt yapısını feshetme kararına da değinen Erdoğan, bu gelişmenin en büyük kazanımının şehit anneleri ve Kürt vatandaşlar olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *