TBMM Dışişleri Komisyonu, Amerika Birleşik Devletleri temasları kapsamında Vaşington Büyükelçiliği’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın da yer aldığı heyet, Türkiye-ABD ilişkilerinin mevcut durumu ve gelecek perspektifini kapsamlı şekilde değerlendirdi.
Toplantıda iki ülke arasındaki stratejik iş birliği alanları, bölgesel ve küresel gelişmeler ile diplomatik öncelikler ele alındı. Türkiye’nin çok boyutlu dış politika vizyonu çerçevesinde yürütülen temaslarda, müttefiklik hukukuna dayalı yapıcı diyalog ve karşılıklı anlayışın önemine vurgu yapıldı.
Ziya Altunyaldız, Türkiye-ABD ilişkilerinin sadece ikili düzeyde değil; NATO, savunma, ticaret, enerji ve küresel güvenlik başlıklarında da stratejik bir zemine sahip olduğuna dikkat çekti. Görüşmelerde, önümüzdeki döneme ilişkin diplomatik öncelikler ve iş birliği imkanları da masaya yatırıldı.
TBMM Dışişleri Komisyonu’nun Vaşington temaslarının, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi ve karşılıklı güvenin pekiştirilmesi açısından önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk
Konya’da Bugün Vefat Edenler: 3 Ekim 2026
#Konya / 03 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayisinde tam bir devrime imza atıyoruz
#Güncel / 03 Ekim 2026
Yorumlar