Konya
Parçalı az bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,6487 %0.01
52,1485 %0.25
7.106,85 % -0,42
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Türkiye-ABD hattında yeni dönem: Konya Vekili duyurdu

Türkiye-ABD hattında yeni dönem: Konya Vekili duyurdu

TBMM Dışişleri Komisyonu, ABD temasları çerçevesinde Vaşington'da Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendirdi. İki ülke arasındaki stratejik iş birliği ve diplomatik öncelikler üzerinde durulurken, diyaloğun güçlendirilmesi önemine vurgu yapıldı.

KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

TBMM Dışişleri Komisyonu, Amerika Birleşik Devletleri temasları kapsamında Vaşington Büyükelçiliği’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın da yer aldığı heyet, Türkiye-ABD ilişkilerinin mevcut durumu ve gelecek perspektifini kapsamlı şekilde değerlendirdi.
Toplantıda iki ülke arasındaki stratejik iş birliği alanları, bölgesel ve küresel gelişmeler ile diplomatik öncelikler ele alındı. Türkiye’nin çok boyutlu dış politika vizyonu çerçevesinde yürütülen temaslarda, müttefiklik hukukuna dayalı yapıcı diyalog ve karşılıklı anlayışın önemine vurgu yapıldı.
Ziya Altunyaldız, Türkiye-ABD ilişkilerinin sadece ikili düzeyde değil; NATO, savunma, ticaret, enerji ve küresel güvenlik başlıklarında da stratejik bir zemine sahip olduğuna dikkat çekti. Görüşmelerde, önümüzdeki döneme ilişkin diplomatik öncelikler ve iş birliği imkanları da masaya yatırıldı.
TBMM Dışişleri Komisyonu’nun Vaşington temaslarının, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi ve karşılıklı güvenin pekiştirilmesi açısından önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *