Konya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4122 %0.05
53,3831 %0
6.883,91 % 0,04
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Turistlere yönelik sema tanıtım programı düzenlendi

Turistlere yönelik sema tanıtım programı düzenlendi

Konya’da konaklama yapan turistlere yönelik organize edilen sema törenin 2025 yılı tanıtım programı İrfa Kültür Merkezinde gerçekleştirildi

Okunma Süresi: 2 dk

Farmatur Turizm ve Seyahat Acentası Sahibi Semih Altan ve Sufi Turizm ve Seyahat Acentesi Sahibi Celalettin Göçer’in birlikte organize ettiği Konya’da ki turisteler yönelik sema programının tanıtımına, Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Yündem, Konya Büyükşehir Belediyesi Tanıtım ve Turizm Şube Müdürü Süleyman Sayan, THY Konya Satış Müdürü Ali Ensar Kılıçoğlu, otellerin genel müdürleri, turizm ve seyahat acenteleri yöneticileri, rehberler ve turizm sektörü temsilcileriyle davetliler katıldı.

 

Farmatur Turizm ve Seyahat Acentası Sahibi Semih Altan turistleri yönelik sema programı hakkında şu bilgileri vererek, “Rumi Sema Seremonisini sizlere daha iyi tanıtabilmek için yaptığımız organizasyonumuzda hem Sema Törenlerimizi hem de İrfa Kültür Merkezi'ni yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. Konya'da 6 aydır yapılmakta olan Sema törenlerimiz şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere izleme olanağı sunmaktadır. Pek çok yerde yapılan ve aslına uygun olmayan Sema Törenleri güzel şehrimiz Konya'mızı temsil etmemekle birlikte Sema'nın gerçek duygusunu insanlara veremiyor. Her akşam saat 20.00'da yapılan tören ile şehrimize gelen ve Sema töreni izlemek isteyen herkese bu olanak sağlanabilmektedir. Şehrimizde yaşayan sanayicilerimiz ve iş adamlarımız ile halkımız, kendilerine gelen misafirleri rahatlıkla bu törenlere getirebilir ve ağırlayabilirler. Her akşam gerçekleşen Sema gösterimiz İrfa Kültür Merkezi'ndedir. Aynı zamanda Keçe, Ebru, Ney, Rebab ve Çini gibi Türk sanatlarının öğretildiği atölyeler ile üst katta Derviş Çeyizi Müzesi bulunmaktadır. İrfa Kültür Merkezi aynı zamanda Türkiye'deki en iyi SEMAHANE' ye sahiptir. Kompleks olarak yapılan merkezde; gelen tüm misafirler bütün olanaklardan faydalanıp hoşça vakit geçirebilirler. Konum olarak Panorama Müzesi'nin yanında, Hz. Mevlana Türbesi'ne yürüme mesafesindedir. Türkiye'nin en iyi Semahanesinde aslına uygun olarak yapılan Sema törenlerimize bütün halkımızı bekliyoruz” dedi.

Sufi Turizm ve Seyahat Acentesi Sahibi Celalettin Göçer Konya’daki sema programlarına ağırlıklı olarak İranlıların katıldığını belirterek, “Konya’da organize ettiğimiz sema programlarına ağırlıklı olarak İranlılar katılıyor. İran’dan sonra Hindistan, Pakistan, Almanya ve ABD ve diğer ülkelerden sema programlarına katılım oluyor.  Düzenlediğimiz sema programına katılanların yüzde 85’şi yabancı geriye kalın yüzde 15’de yerli turistler oluşturuyor. Haftanın yedi günü sema yapılıyor. Konya’da turizmi 24 saate yayarak,  yıl boyuncu da turizmin yaşatılmasına katkı sunma amacındayız.” 

Konuşmaların ardından sema gösterisi yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *