Konya
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5192 %0.07
51,3637 %-0.16
6.851,42 % -0,84
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya “Trafikte Nezaket ve Görgü Kuralları” projesi başlıyor

“Trafikte Nezaket ve Görgü Kuralları” projesi başlıyor

Konya Valiliği himayelerinde Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülecek olan, çocuklara trafik güvenliği, saygı ve nezaket bilincini kazandırmayı hedefleyen “Trafikte Nezaket ve Görgü Kuralları” projesi 2025–2026 eğitim öğretim yılında hayata geçiyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Trafikte Nezaket ve Görgü Kuralları projesi, okul öncesinden liseye kadar tüm eğitim kademelerini kapsayan çok yönlü etkinliklerle öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda okul öncesi öğrencileriyle trafik temalı etkinlikler yapılacak, ilkokul öğrencileri ile toplu taşımada görgü kuralları uygulamalı olarak anlatılacak.

 

 Etkinliklerle öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde gruplar hâlinde okula yürüyerek hem güvenli yürüme alışkanlığı kazanacak hem de okul çevresindeki trafik yoğunluğunu azaltacak.

Ortaokul düzeyinde bisikletli tramvay hattı üzerinde düzenlenecek etkinliklerle öğrenciler güvenli sürüş pratiği yapacak, “Okula Bisikletle Gitme Günü” ile bisikletli ulaşımın yaygınlaştırılması teşvik edilecek. 

 

Sanatsal boyutta ise ilkokul öğrencileri arasında “Trafikte Nezaket ve Saygı” temalı resim yarışması, lise öğrencileri arasında ise fotoğraf yarışması düzenlenecek. Yarışmalarda seçilen eserler kitapçık olarak yayımlanarak projenin kalıcı bir ürünü hâline getirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *