Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Konya’da gerçekleştirdiği ziyaret programında tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınmaya yönelik temaslarda bulundu. Program kapsamında süt toplama sektörüne yönelik yeni araç ve ekipmanlar IPARD faydalanıcılarına teslim edilirken, üniversite ve sektör temsilcileriyle de bir araya gelindi.

TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı’nın Konya programının ilk durağı, TKDK Konya İl Koordinatörlüğü oldu. Burada düzenlenen törende, Konya’da süt toplama sektörünün kapasitesini ve hizmet kalitesini artırması hedeflenen yeni araç ve ekipmanlar IPARD faydalanıcılarına teslim edildi.
Törene Konya Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, TKDK Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Selda Coşkun, I. Hukuk Müşaviri Betül Aslan, TKDK Konya İl Koordinatörü İbrahim Hakan Karabulut, Tarım ve Orman Bakanlığının bölge ve il müdürleri ile kooperatif temsilcileri katıldı.
TKDK PERSONELİYLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Programın devamında TKDK Konya İl Koordinatörlüğü personeliyle bir araya gelen Antalyalı, yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Antalyalı, Konya programı kapsamında PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’yu da ziyaret etti. Görüşmede tarım ve kırsal kalkınma alanındaki çalışmalar ile olası iş birliği imkânları ele alındı.

KGTÜ’DE İLK DERSİ VERDİ
TKDK Başkanı Ahmet Antalyalı'nın son durağı ise Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi oldu. Üniversitenin akademik açılış programına katılan Antalyalı, akademik yılın ilk dersini verdi. Rektör Prof. Dr. Erol Turan’a misafirperverliği dolayısıyla teşekkür eden Antalyalı, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.
Öte yandan TKDK-TSE iş birliğiyle IPARD proje danışmanlarına yönelik düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları da Antalyalı tarafından takdim edildi.