Konya
Az bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya Tespih meraklıları Meram’da buluşacak

Tespih meraklıları Meram’da buluşacak

‘Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ Tespih Sergisi, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılıyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tüm tespih meraklılarını ve sanatseverleri sergiye davet etti

Tespih meraklıları Meram’da buluşacak
Okunma Süresi: 2 dk

Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, ilgi çekici bir sergiye daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültür ve sanat merkezi, 22-25 tarihleri arasında tespih severleri buluşturacak ‘Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ Tespih Sergisi için kapılarını açacak.

20’nin üzerinde tespih ustasının eserlerinin yer alacağı sergiye tüm tespih meraklılarını ve sanatseverleri davet eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek sergi ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Açıldığı günden bu yana sadece Meram’da değil tüm Konya’da sanat ve kültürün merkezi haline gelen Tantavi Kültür ve Sanat Merkezimiz yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. ‘Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ temasıyla gerçekleşecek ‘Tespih Sergisi’, tüm tespih severleri 4 gün boyunca bir araya getirecek. Tespih, çoğu insanımız için vefalı bir arkadaş, sevincin, hüznün, düşüncenin, tefekkürün, sohbetin en güzel yoldaşlarından biridir. İnsan tespihle yoldaşlık ederken, tespih de insana sırdaşlık ediyor. Her bir tanesinde umut, sabır, muhabbet, zikir, tefekkür, sohbet, arkadaşlık olan tespih birbirinden çok farklı insanları aynı noktada aynı zevkte buluşturan bir sanat şaheseridir. İşte bu sanatsal güzellik için ev sahipliği yapacağımız sergimize tüm tespih meraklılarını ve tüm sanatseverleri davet ediyorum. Bu serginin gerçekleşmesinde emeği geçen Mustafa Genç ve Fethi Büyükbalta’ya da sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız