Meclis’te, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, yarın altıncı toplantısını gerçekleştirecek.
Toplantıda, Türkiye Barolar Birliği temsilcileri görüşlerini aktaracak. Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve 10 ilden baro başkanları, sürece ilişkin kapsamlı sunumlar yapacak.
Komisyonun bir sonraki toplantısında ise önceki dönem Meclis Başkanları dinlenecek. Toplamda 11 eski Meclis Başkanı, sürece dair görüş ve önerilerini paylaşacak.
Eylül Ayına Kadar Sürecek Çalışmalar
Komisyonun, Eylül ayının ortasına kadar çalışmalarını sürdürmesi planlanıyor. Bu süreçte akademisyenler ve farklı alanlardan sivil toplum kuruluşları temsilcileri de Meclis’te görüşlerini sunacak.
Komisyon bugüne kadar 5 kez toplandı ve bu toplantılarda şehit yakınları, gaziler, Diyarbakır Anneleri, Cumartesi Anneleri ve Barış Anneleri dinlendi. Ayrıca sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de sürece ilişkin düşüncelerini paylaştı.
Komisyon, tüm kesimlerin görüşlerini aldıktan sonra, üye siyasi partilerin önerilerini değerlendirerek, Türkiye’de terörsüz bir gelecek hedefi için yol haritası oluşturmayı sürdürecek.