Konya
Parçalı bulutlu
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,9654 %0.17
51,9463 %0.07
7.329,60 % -0,04
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Siyer Sergisi Ramazan Ayında Peygamber aşıklarıyla dolup taşıyor

Siyer Sergisi Ramazan Ayında Peygamber aşıklarıyla dolup taşıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Peygamber Efendimizin dünyayı teşrifini ve kutlu risalet yolculuğunu anlatmak amacıyla hazırlanan Siyer Sergisi, Ramazan ayında da yoğun ilgi görüyor.

KAYNAK: Konya Büyükşehir Belediyesi
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, içeriği itibariyle Türkiye’de ilk olan Siyer Sergisi’nin Konyalılar için önemli bir manevi buluşma noktası haline dönüştüğünü söyledi.

“RAMAZAN AYININ MANEVİ ATMOSFERİNDE ÇOK DAHA ANLAMLI BİR ZİYARET MEKÂNI OLDU”

Başkan Altay, “Peygamber Efendimizin örnek hayatını, ahlakını ve insanlığa bıraktığı kutlu mirası hemşehrilerimize doğru ve etkileyici bir dille aktarma amacıyla hazırladığımız Siyer Sergimiz, özellikle Ramazan ayının manevi atmosferinde çok daha anlamlı bir ziyaret mekânı oldu. Geçtiğimiz Aralık ayında Konyalılarla buluşturduğumuz sergimizin ziyaretçi sayısı açıldığı günden bu yana 51 bine ulaştı. Sadece Ramazan ayının ilk haftasında ziyaret edenlerin sayısı 6 bin oldu. Ramazan ayı boyunca ziyaretçi sayısının artarak devam etmesini bekliyoruz. Ben tüm hemşehrilerimizi ve şehrimizi ziyaret eden misafirlerimizi Taş Bina’daki bu anlamlı sergiye davet ediyorum. Bu mübarek günlerde Efendimizin hayatını yeniden hatırlamak, O’nun mesajlarını gönüllerimizde tazelemek hepimiz için büyük bir kazanç olacaktır” ifadelerini kullandı.

SERGİ RAMAZAN AYINDA 10.00-16.00, 20.00-22.00 ARASI ZİYARETE AÇIK 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Taş Bina Sergi Salonu’nda ziyarete açılan Siyer Sergisi’nde; Peygamber Efendimizin hayatını tematik olarak ele alan panoların yanı sıra üç boyutlu maketler, kısa film gösterimleri ve Hira Mağarası’nda gerçekleşen ilk vahyin canlandırıldığı özel bir deneyim alanı yer alıyor.

Siyer Sergisi Ramazan ayında haftanın 7 günü 10.00-16.00, 20.00-22.00 saatleri arasında, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Sergi Salonu’nda ziyaret edilebiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *