Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4018 %0.09
53,3831 %-0.16
6.868,25 % -0,55
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Seydişehir’de öğrenciler oryantiring yarışında buluştu

Seydişehir’de öğrenciler oryantiring yarışında buluştu

Seydişehir Belediyesi öncülüğünde, Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Kuğulu Tabiat Parkı'nda okullar arası oryantiring yarışı düzenlendi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Kuğulu Tabiat Parkında düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Doğan, Oryantiring Federasyonu Konya İl Temsilcisi İsmail Özmen, Öğretmenler ve ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan 25 okuldan 420 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi katıldı.

Seydişehir’de oryantiring kültürünü yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu “2025 yılında başlattığımız Oryantiring projesi kapsamında ilçemizde Oryantiringe yönelik etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Projemizi güçlü bir şekilde geleceğe taşımak ve Seydişehir’de oryantiring sporunu bilmeyen kimse kalmayacak şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Bu projenin de bir parçası olarak, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte okullar arası oryantiring yarışı düzenledik. Her okuldan oluşturulan 5’erli oryantiring takımları, Kuğulu Tabiat Parkında hem yarıştı, hem de öğrendi. Yarışmamıza 25 okulumuzdan 420 öğrencimiz katıldı” dedi.

ORYANTİRİNG ALT YAPIMIZ HAZIR

Oryantiring sporunda Bölge Elemeleri olmak üzere Türkiye Şampiyonası gibi büyük organizasyonlar için alt yapının hazır olduğunu söyleyen Başkan Ustaoğlu, “Projemizi bölge elemeleri, Türkiye Şampiyonası gibi büyük organizasyonlarla taçlandırmak istiyoruz. Bunun için alt yapımız da hazır, ilçemiz de hazır durumda. Bu yıl yine 18-19 Temmuz tarihlerinde Oryantiring Festivalimizin ikincisini düzenleyeceğiz. Yediden yetmişe herkesin katılım sağladığı bu festivalimiz de bölgemizde ilk ve tek olması oldukça kıymetlidir.

Bu spor, doğada yön bulmayı, harita okuma becerisini, analitik zeka ile düşünce gücünü hızlı geliştirmesinin yanında aynı zamanda kondisyon isteyen bir spordur. Bu sporu, şehrimizde yaygınlaştırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Kuğulu Tabiat parkında düzenlenen ve dereceye giren öğrencilere kupaları ve madalyaları Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Doğan, Oryantiring Federasyonu Konya İl Temsilcisi İsmail Özmen tarafından verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *