Selçuklu Belediyesi, geleneksel hale getirdiği karne şenliğini bu yıl da büyük bir coşku ile gerçekleştirdi. 21-22 Haziran tarihlerinde Kelebekler Vadisi Parkı’nda düzenlenen “Yaza Merhaba ve Karne Şenliği”ne binlerce çocuk katıldı. Çeşitli oyunlar, yarışmalar, sahne gösterileri ve atölye çalışmalarıyla çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

Etkinliğe Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın yanı sıra AK Parti Konya Milletvekilleri Latif Selvi ve Mustafa Hakan Özer, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Arif Bağcı ve Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı da katıldı.
Etkinlikte konuşan Başkan Pekyatırmacı, “145 bin öğrencimiz bu yıl eğitim dönemini tamamlayarak tatillerine başladı. Çocuklarımızın kişisel gelişimini destekleyen projelerimizle onlara fırsatlar sunuyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı bu pırıl pırıl gençlerle inşa edeceğiz” dedi.
Pekyatırmacı, belediyenin yıl boyunca yürüttüğü kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle 36 bin çocuğa ulaştığını ifade ederek, Sille Tabiat Okulu, Sanat Akademisi ve Gelişim Teknoloji Akademisi gibi merkezlerde çocuklara yönelik atölye faaliyetlerinin sürdüğünü vurguladı.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer de yaz tatilini çocukların verimli geçirmesi için tüm belediyelerin yoğun bir çaba içerisinde olduğunu ifade ederek, “Spor okulları, gençlik atölyeleri ve dini eğitimlerle dolu bir yaz çocuklarımızı bekliyor” diye konuştu.
Milletvekili Latif Selvi ise Selçuklu Belediyesi’nin projelerinin Türkiye’ye örnek nitelikte olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın sosyal hayata aktif katılımı için yapılan bu organizasyonlar çok değerli. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
İki gün süren şenlikte; çizgi film karakteri Niloya ve Elif’in Düşleri müzikalleri, interaktif yarışmalar, geleneksel oyunlar, şişme parkurlar, oryantiring etkinlikleri, akrobasi ve animasyon gösterileriyle çocuklar unutulmaz anlar yaşadı.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şenliğin her iki gününde de etkinlik alanını gezerek çocukların coşkusuna ortak oldu.
