Konya
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2276 %0
53,2883 %0.69
6.832,54 % 3,12
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Selçuklu’da park ve mahallelerde ilaçlama sürüyor

Selçuklu’da park ve mahallelerde ilaçlama sürüyor

Selçuklu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Selçuklu sınırları içersinde yer alan tüm dış mahallelerde haşerelere karşı periyodik olarak ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Selçuklu’da ilaçlama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Selçuklu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri vatandaşların daha konforlu bir mevsim geçirebilmeleri adına şehir merkezinde sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarına dış mahallelerde de devam ediyor. Bu çerçevede haşerelerin ortaya çıkardığı olumsuz şartların önlenmesi için ekipler ilaçlama çalışması yapıyor.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Mart ayında başlattığı yabancı ot ve ağaç ilaçlama çalışmaları Ekim ayına kadar devam edecek. İlaçlama çalışmaları yabancı ot ilaçlama, ağaç ilaçlama olarak gerçekleştiriliyor. Yeşil alan ilaçlama çalışmalarının yanı sıra Selçuklu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilaçlama ekipleri de sineklere karşı ilaçlama çalışmalarını koordineli bir şekilde sürdürüyor. 

 

Başkan Pekyatırmacı: “Hemşehrilerimizin sorunsuz bir yaz dönemi geçirmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz”

 

Şehir merkezinde olduğu gibi dış mahallelerde de ilaçlama çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Selçuklu'da tüm hemşehrilerimizin sorunsuz bir yaz dönemi geçirmeleri için Selçuklu sınırlarımız içersindeki her mahallemizde ilaçlama çalışması yapıyoruz. İlaçlama çalışmalarında kullandığımız kimyasal maddelerin doğada yaşayan diğer canlılara zarar vermemesi için hassasiyet gösteriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz ilaçlama çalışmalarımızda hemşehrilerimizin de sağlığını düşünerek azami derecede dikkat ediyor. İlçe sınırlarımıza ait tüm yeşil alanlar, caddeler ve sokak aralarında tretuvar üstünde bulunan ağaçlar ve kamusal alanlarda (cami,okul, resmi kurumlar) bulunan ağaçlar aylık rutin ilaçlama programı dahilinde yapılıyor. Hemşehrilerimizin konforu için tüm önlemleri alıyoruz ve bu noktada hassasiyet göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

Şehir merkezi ile dış mahalleler de ağaçlar ve parklar ilaçlanıyor 

 

Parklar, ağaçlandırma sahaları ve yol kenarlarında bulunan ağaçlar ile çim alanların ilaçlamasını yapan ekipler, ağaçlardan üreyen haşerelerin rahatsızlık vermemesi için yoğun çaba sarf ediyor. İlaçlama çalışmalarında Tarım Bakanlığı tarafından onaylı zirai ürünler kullanılıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *